فعالان حقوق بشر از موج جدید بازداشت اقلیتهای مذهبی در ایران از جمله بهاییان و نوکیشان مسیحی در شهرهای مختلف خبر دادهاند.
ماموران اطلاعات سپاه پاسداران چهار نوکیش مسیحی را در نیشابور بازداشت کردهاند که یکی از آنان رضا رادمنش ۶۵ ساله است و از بیماری سرطان رنج میبرد. اسامی سه نفر دیگر منتشر نشده است.
به گزارش وبسایت محبتنیوز، پایگاه اطلاعرسانی درباره مسیحیان ایران، این افراد پنجم تیرماه در پی هجوم ماموران امنیتی به یک کلیسای خانگی بازداشت شدند، اما خبر این بازداشتها روز سهشنبه ۲۸ تیرماه رسانهای شد.
بر اساس این گزارش، سایر اعضای این کلیسای خانگی هم در روزهای گذشته احضار و تهدید شدهاند.
فشارهای امنیتی بر نوکیشان مسیحی در ایران، بازداشت آنان و بستن کلیساهای خانگی طی سالهای اخیر افزایش یافته است.
حدود یک ماه پیش نیز شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران هفت شهروند مسیحی را به اتهام «ترویج مسیحیت صهیونیستی» و «عضویت در گروههای مخالف نظام» در مجموع به ۳۲ سال زندان محکوم کرد.
همزمان مدافعان حقوق بشر از بازداشت پنج شهروند بهایی در شیراز خبر دادند.
نیلوفر حسینی، بهیه معنویپور، میثاق معنویپور، الحان هاشمی، و حنان هاشمی روز سهشنبه ۲۸ تیرماه توسط ماموران امنیتی در منازل خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
یک هفته پیش نیز سه بهایی در بجنورد، شعله شهیدی و دو فرزندش فاران و شایان ثنائی، توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند که همچنان بدون حق تماس و ملاقات با خانواده در زندان به سر میبرند.
از علت بازداشت هیچیک از این افراد خبری منتشر نشده است و مقامهای قضایی ایران نیز در اینباره اطلاعرسانی نکردهاند.
هاله غلامی، بهایی ساکن تهران، نیز سه روز پیش برای اجرای حکم دو سال حبس به زندان اوین انتقال یافت. این حکم پیشتر در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «اقدام علیه امنیت کشور» برای او صادر شده بود.
بهاییان در ایران اغلب با اتهامهایی مانند «اقدام علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» محکوم و زندانی میشوند، اما جامعه جهانی بهایی این اتهامها را «بیاساس» میداند و میگوید بهاییان در ایران تنها به خاطر اعتقادات و فعالیتهای مذهبیشان زندانی میشوند.
جامعه جهانی بهایی ۱۵ تیرماه در بیانیهای اعلام کرد که نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی تنها طی یک ماه دست کم ۴۴ بهایی را احضار، بازداشت، محاکمه و زندانی کردهاند و صدها نفر دیگر هم در انتظار احضار به دادگاه یا آغاز دوران حبسشان به سر میبرند.
این نهاد فشارهای اخیر بر بهاییان را «آغاز فصل نگرانکنندهای از قصد مقامهای ایران جهت عملیکردن برنامههای خود برای سرکوب بیشتر بهاییان» دانست.
کمیسیون ایالات متحده آمریکا در امور آزادی مذهبی بینالمللی هفته پیش با انتشار گزارشی از تداوم «نقض فاحش» آزادی مذهبی در ایران در سال ٢٠٢٢ خبر داد.
این نهاد اعلام کرد که حکومت ایران پیروان اقلیتهای مذهبی بهویژه آنهایی را که در قانون اساسی جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته نشدهاند، تحت آزار و اذیت قرار میدهد.
سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری نیز همواره ضمن انتقاد از سرکوب و فشارهای امنیتی بر اقلیتهای مذهبی در ایران، مقامهای جمهوری اسلامی را به نقض حق آزادی عقیده و مذهب متهم میکنند.
همچنین ببینید: نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل: به عقاید دینی افراد احترام بگذارید