لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۲۲

نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل:‌ به عقاید دینی افراد احترام بگذارید


گسترش اهانت به افراد بر مبنای عقاید دینی، چالش اساسی ترویج همزیستی مسالمت آمیز و بردباری میان ملت‌ها است.

مجید تخت‌روانچی، سفیر و نماینده دائم جمهوری‌اسلامی در سازمان ملل در نشست مجمع عمومی این سازمان که به منظور گرامیداشت روز جهانی مقابله با نفرت‌پراکنی برگزار شد، با هشدار نسبت به روند رو به رشد اسلام‌هراسی در جهان گفت :«گسترش نفرت پراکنی، تبعیض و خشونت باعث تحمیل رنج‌هایی بزرگ به جوامع مسلمان در کشورهای مختلف شده‌ است.»

او اما بدون اشاره‌ به رنج و تبعیض نسبت به اقلیت‌های دینی و اعتقادی در جمهوری اسلامی ایران افزود:« روند اسلام‌هراسی در سایه بی‌عملی برخی دولت‌ها در مقابله با اقدامات گروه‌های ضداسلامی و ترویج آن توسط رسانه‌های ضد‌اسلامی، منجر به وقوع اقداماتی سیاسی نظیر محدودیت حجاب، قرآن سوزی و توهین به نمادهای دینی در شماری از کشورها شده‌ است.»

با این که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ادیان مسیحیت، یهودیت، و زرتشتی به رسمیت شناخته شده، اما از بهمن سال ۵۷ و با پیروزی انقلاب اسلامی، فشار بر اقلیت‌های مذهبی در ایران شدت گرفته است.

در ایران پیروان ادیانی مانند بهائیت از تمام حقوق مادی و معنوی خود بی‌بهره هستند و حتی پیروان سه دین زرتشتی، یهودی، و مسیحی نیز مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند.

سفیر جمهوری‌ اسلامی در سازمان ملل بر ضرورت توجه ویژه به موضوع آزار زنان و دختران مسلمان به دلیل پوشش حجاب آنها تاکید‌ کرد و گفت:« چنین گرایش‌های مبتنی بر اسلام‌هراسی محیطی مساعد برای خشونت و افراط‌ گرایی خشونت‌آمیز ایجاد‌ کرده‌ که تهدیدی جدی برای انسجام اجتماعی و همچنین امنیت و رفاه همه جوامع است.»

این در حالی است که حجاب اجباری در جمهوری اسلامی در ۴۰ سال گذشته به اصلی‌ترین عامل تبعیض و آزار زنان در ایران تبدیل شده‌ است.

تنها ۲۵ روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روح الله خمینی در سخنرانی خود اشاره کرد که زنان باید حجاب اسلامی داشته باشند، و این آغازی بود بر تحمیل حجاب بر بانوان ایران.

نخستین حرکت اعتراضی در ایران توسط بانوان شکل گرفت که مخالف این اجبار بودند. اما سرکوب این اعتراض با شعار «یا روسری یا توسری» این اجبار را شکل رسمی بخشید. پس از آن بانوانی که این اجبار را بر نمی‌تابیدند، به شکل‌های گوناگون به مخالفت با آن برخاستند ولی هر بار به شکلی سرکوب شدند.

گفتنی است، براساس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل که سال گذشته به تصویب رسید، ۱۸ ژوئن به عنوان روز جهانی مقابله با نفرت پراکنی نامگذاری شده‌است.

XS
SM
MD
LG