دهها هزار نفر در «رژه افتخار» دگرباشان جنسی و جنسیتی که جمعه در شهر تلآویو در اسرائیل برگزار شد، شرکت کردند.
این بزرگترین گردهمای سالانه در نوع خود در خاورمیانه است که توسط جامعه رنگینکمانی و با هدف تأکید بر اهمیت برابریهای جنسی و جنسیتی برگزار میشود.
این برنامه سال گذشته و پس از لغو اکثر محدودیتهای مرتبط با همهگیری ویروس کرونا در اسرائیل به این کلانشهر ساحلی بازگشت، و امسال پس از بازگشایی مرزهای این کشور به روی گردشگران خارجی با شور و هیجان بیشتری ترتیب یافت.
شهردار تلآویو به آسوشیتدپرس میگوید که «اکثریتی در اسرائیل هستند که از این جامعه حمایت میکنند.» او در ادامه افزود که تلآویو همیشه خانه دگرباشان جنسی و جنسیتی و «هر کسی است که میخواهد همانی باشد که هست.»
در سالهای اخیر تعداد شرکتکنندگان در این برنامه افزایش چشمگیری داشته است و به همین دلیل مقامات شهری آن را به مکان بزرگتری منتقل کردند.
پس از این که سال گذشته ازدحام جمعیت در یک جشنواره مذهبی در شمال اسرائیل به فاجعهای منجر شد که با مرگ ۴۵ یهودی افراطی ارتدوکس همراه بود، مقامات اسرائیلی توجه بیشتری به نحوه مدیریت جمعیت در برنامههای عمومی دارند.
در سال ۲۰۱۹ حدود ۲۵۰ هزارنفر در رژه افتخار تلآویو شرکت کردند، سال ۲۰۲۰ این برنامه برگزار نشد، و سال گذشته علیرغم برخی محدویتهای مرتبط با ویروس کرونا، حدود یکصد هزار نفر در آن حضور داشتند.
البته برخی از شرکتکنندگان در این رژه افتخار عضو جامعه رنگینکمانی نیستند و برای تفریح، و البته حمایت از عشق، آزادی، و برابری در این برنامه حاضر میشوند.
توماس نایدز، سفیر ایالات متحده در اسرائیل، همراه با هیئتی از سفارت آمریکا در این رژه شرکت کرد. او گفت که «این گردهمایی درباره مدارا، نجابت، و احترام است» و حضورش همراه با اعضای سفارت «به صورتی باورنکردنی پرمعنا است.»
اسرائیل نمونه نادری از تسأهل برای جامعه رنگینکمانی در خاورمیانه محافظهکار محسوب میشود؛ منطقهای که همجنسگرایی به صورت گستردهای تابو محسوب میشود و در برخی کشورها غیرقانونی است.
البته رژه افتخار در برخی شهرها مانند اورشلیم هر سال تحت تدابیر شدید امنیتی و سادهتر برگزار میشود و با تظاهرات مخالفتآمیز یهودیان افراطی ارتدوکس همراه است.
همجنسگرایان به صورت علنی عضو ارتش اسرائیل هستند و در پارلمان این کشور خدمت میکنند. وزیر بهداشت اسرائیل نیز یک همجنسگرا است.
با این حال هنوز در برخی موارد برابری کامل در این زمینه وجود ندارد و احزاب افراطی ارتدوکس یهودی که نفوذ قابل توجهی بر مسائل دینی و امور دولتی دارند، یا سایر گروههای مذهبی در اسرائیل به دلایل مذهبی با همجنسگرایی مخالفت میکنند.
ماه ژوئن «ماه افتخار» و زمان جشن و تامل برای جامعه دگرباشان جنسی و جنسیتی، حامیان آنها، و کنشگران حقوق بشر در سراسر جهان است.
دگرباشان جنسی و جنسیتی و فعالان برابری حقوق انسانها در این ماه در آمریکا و دیگر کشورهای آزاد جهان، با برپایی رژه، مهمانی، جشنواره، و دورهمی، بیش از پنجاه سال مبارزه برای احقاق حقوق اجتماعی خود را جشن میگیرند.