یک کنشگر برابری جنسیت با اشاره به یک گزارش وبسایت انصاف در رابطه با همجنسگرایان و دو جنسگرایان ایرانی، با «همجنسگراهنجار» دانستن ادبیات به کار رفته در آن گزارش، تاکید کرد که نمیتوان صرفا بر اساس یک گزارش پیشبینی کرد که سیاستهای کلی حاکمیت در حال تغییر است.
پایگاه خبری و تحلیلی انصاف، در گزارشی تحلیلی و در مصاحبهای با بهنام اوحدی که سکس تراپیست، روانپزشک و رواندرمانگر معرفی شده است، به موضوع اقلیتهای جنسی وجنسیتی در ایران پرداخته است. در این گزارش ضمن پرهیز از بیماریانگاری روابط «جامعه کوئیر» (دگرباشان جنسی)، به جرمزدایی از روابط همجنس و همچنین به اعدامهای انجام شده در دهه ۶۰ در این رابطه و اتهام لواط اشاره شده است.
در این گزارش، سه شهروند ایرانی همجنسگرا از مشکلات خود در جامعه و خانواده - از آزارهای و خشونت جنسی و کلامی و تهدید به مرگ گرفته تا پیدا کردن راهی برای مهاجرت - سخن گفتند.
آقای اوحدی با اشاره به این که «همجنسگرایی و دوجنسگرایی یک انحراف نیست» به خبرگزاری انصاف گفته است که «همجنسگرا و دوجنسگرا ادا و اطوار و تهاجم فرهنگی و تقلید و تلقین نیست، هیچ درمانی ندارد و به عنوان یک جبر زیستشناختی به فرد تحمیل میشود.»
زینب پیغمبرزاده (دوجنسگرا) جامعه شناس، پژوهشگر، و کنشگر، با اشاره به این که «از معدود دفعاتی است که رسانههای ایران در مورد رابطه با همجنس به این صورت صحبت میکنند» به صدای آمریکا گفت، ادبیات به کار رفته در این گزارش به خصوص ادبیات دکتر اوحدی به عنوان یک کارشناس و روانشناس «ادبیات همجنسگراهنجار» است، به این معنا که سعی میکند به نحوی رابطه با همجنس را توجیه کند، برای جامعه مورد قبول نشان دهد، و آن را مطابق با ارزشها و هنجارهای جامعه جلوه دهد.
هرچند بهنام اوحدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به «همجنسبازی و دوجنسبازی» میگوید: «همجنسگرایی و دوجنسگرایی یک خصلت جنسی متفاوت مادرزاد یا پرورشی است... اما همجنسبازی و دوجنسبازی یک انحراف جنسی زیادهخواهانه است که به صورت یک رفتار ناروا و پلید انجام میشود و باید به آن حد شرعی هم تعلق گیرد.»
زینب پیغمبرزاده همچنین تاکید کرد که نباید در دفاع از یک گروه، گروه دیگری را در معرض تبعیض قرار داد، به افرادی که میخواهند با بیش از یک جنس و یا جنسیت رابطه داشته باشند برچسب هوسران زد، رفتار آنها را غیراخلاقی جلوه داد، و با توجیه کردن توهین و تحقیر جامعه و برخورد حاکمیت، آنها را در معرض خطر قرار داد.
اوحدی با اشاره به اینکه جامعه ایران یک جامعه مذهبی و مسلمان است میگوید: «در ایران داستان اقلیتهای جنسی و جنسیتی بدون کمک از فقه پویای شیعه و بدون یاری و پشتیبانی مراجع تقلید شیعه قابل انجام و مدیریت نخواهد بود.»
بر اساس قانون مجازات اسلامی، روابط میان دو همجنس جرمانگاری و احکام آن در قوانین حاکم بر ایران از شلاق تا اعدام در نظر گرفته شده است.
زینب پیغمبرزاده با تاکید بر این که «نمیتوان بر اساس یک گزارش پیشبینی کرد که سیاستهای کلی حاکمیت در حال تغییر است» به صدای آمریکا گفت، نگاه دکتر اوحدی و ادبیات همجنسگراهنجار او به جامعه دگرباش را میتوان در برخی از فعالان خارج از ایران هم دید. به گفته وی، سخنان افرادی همچون دکتر اوحدی نشاندهنده آن است که «در حال تلاش هستند رابطه با همجنس در جامعه تا اندازهای مورد پذیرش قرار بگیرد.»
ایران از معدود کشورهای جهان است که در آن همجنسگرایان با خطر محکومیت به اعدام روبرو هستند.