جاری شدن گدازه‌های آتش‌فشان «مایون» ساکنان منطقه را فراری داد

جریان گدازه‌های داغ آتش‌فشان  «مایون» در فیلیپین - ۱۲ ژوئن ۲۰۲۳ (۲۲ خرداد ۱۴۰۲)

به دنبال خروج گذاره‌ از آتش‌فشان «مایون» در فیلیپین بسیاری از ساکنان منطقه روز سه‌شنبه ۲۳ خرداد تلاش کردند منطقه خطر را ترک کنند.

مشاهده صحنه جاری شدن گدازه‌های آتش از دهانه این کوه آتش‌فشان و فوران‌های گاه‌‌و‌بیگاه آن موجب رعب و وحشت ساکنان منطقه شده است.

به گزارش آسوشیتدپرس، از زمان آغاز فعالیت‌های آتش‌فشان مایون در هفته گذشته، نزدیک به ۱۵ هزار نفر مناطقی در ۶ کیلومتری اطراف دهانه این آتش‌فشان در شمال شرقی استان آلبای را ترک کردند. ساکنان این ناحیه عمدتاً کشاورزان فقیر هستند.

کامیون‌های نظامی روستاییان را از منطقه تحت خطر آتش‌فشان مایون فیلیپین بیرون می‌برند. ۲۳ خرداد ۱۴۰۲

فرماندار آلبای روز دوشنبه یک کیلومتر دیگر به مناطق تحت خطر افزود و از هزاران نفر از ساکنان خواست که هر آن آماده تخلیه باشند.

هرچند خیلی‌ها حتی پیش از دستور تخلیه اجباری تصمیم گرفتند از این مناطق فرار کنند.

دود و گدازه‌های آتش‌فشان مایون موجب رعب و وحشت روستاییان در منطقه شده است - ۲۳ خرداد ۱۴۰۲

مدیر مؤسسه آتشفشان‌شناسی و زلزله‌شناسی فیلیپین، گفت توده خاکستری که در سحرگاه روز سه‌شنبه تا ارتفاع ۱۰۰ متری رسید، با وزش باد به سمت برخی روستاها به سمت جنوب شرقی حرکت کرد.

کوه آتش‌فشانی مایون با ارتفاع ۲۴۶۲ متر، به دلیل شکل مخروطی زیبایی که دارد یکی از جاذبه‌های گردشگری فیلیپین محسوب می شود، هرچند فعال‌ترین آتش‌فشان از ۲۴ آتش‌فشان شناخته شده در این مجمع‌الجزایر است.

نمایی از آتش‌فشان مایون - ۲۳ خرداد ۱۴۰۲

این آتش‌فشان آخرین بار در سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۷ هجری خورشیدی) به شدت فوران کرد و موجب آواره شدن ده‌ها هزار نفر شد.

بیش از دو قرن پیش، در سال ۱۸۱۴ میلادی، فوران مایون بیش از هزار نفر را کشت و کل روستاها را زیر گدازه‌ها و خاکستر مدفون کرد.