پنتاگون حضور نیروهای ایران در عراق را تایید نمی کند

حسین امیر عبداللهیان، معاون وزارت خارجه ایران

سخن گوی وزارت دفاع آمریکا روز جمعه در کنفرانسی خبری به خبرنگاران گفت نمی تواند گزارش رسانه ها در مورد حضور نیروهای ویژه ایران در عراق را تایید کند.

دریادار جان کربی، گفت:« من گزارش رسانه ها را در این باره دیده ام... اما دلیلی برای تایید حضور نیروهای ویژه ایرانی در عراق ندارم.»

در یک، دو روز گذشته، برخی از رسانه های غربی، از جمله وال استریت جورنال، خبر داده بودند که سپاه پاسداران ایران واحدهایی از نیروهای ویژه قدس را برای جلوگیری از پیشروی نیروهای گروه شبه نظامی تندروی داعش در عراق مستقر کرده است.

روز جمعه نیز کانال سی ان ان به نقل از یک مقام ارشد جمهوری اسلامی ایران از استقرار پانصد نیرو در دیاله عراق خبر داد.

جان کربی همچنین بر اهمیت نقش ایران در منطقه تأکید کرد و گفت:« ما نه فقط در این مورد، بلکه همواره، روشن کرده ایم که ایران باید یکی از شریکان مسئول در منطقه باشد».

او همچنین خواستار نقش سازنده همه همسایگان عراق، و از جمله ایران، در قبال عراق شد. سخنگوی پنتاگون در برابر پرسش خبرنگاران درمورد این که مقصودش از نقش سازنده چیست گفت یعنی آنها دست از حمایت گروه های تروریست بردارند.

آمریکا: با ایران درباره عراق مذاکره نمی کنیم
روز جمعه وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که با ایران درباره وضع عراق گفت و گو نمی کند، و مذاکرات با ایران تنها بر مسئله برنامه اتمی ایران تمرکز دارد.

ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز جمعه به خبرنگاران گفت: «ما مذاکره ای با ایران بر سرعراق انجام نمی دهیم.».

او در پاسخ به این سؤال که آیا آمریکا آمادگی برای مذاکره با ایران درباره عراق را دارد، گفت: «ما هفته آینده برای ادامه مذاکرات درباره مسئله اتمی ایران به وین خواهیم رفت. و نمی توانم درمورد این که قرار است چه پیش آید گمان زنی کنم.».

خانم هارف افزود، همسایگان عراق نباید دست به تلاش هایی بزنند که اوضاع را وخیم تر کند.
«هیچ یک از همسایگان عراق، از جمله ایرانیان، نباید دست به اقدام هایی بزنند که وضع عراق را بی ثبات تر کند. به عبارت دیگر نباید به تنش های فرقه ای دامن بزنند.»

تاثیر وضعیت عراق بر روابط ایران و آمریکا
در همین حال معاون پیشین وزارت دفاع آمریکا، روز جمعه به شهلا آراسته خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا گفت، تحولات عراق می تواند معادله روابط ایران و آمریکا را تغییر دهد.
کالین کال گفت: «فکر نمی کنم [وضعیت عراق] بتواند در پرونده اتمی ایران تغییری ایجاد کند، اما به دلیل نیاز به این مذاکرات، می تواند راه تازه ای در گفت و گوی ایران و آمریکا باز کند. زیرا تصرف موصل و تکریت به دست گروه داعش نه تنها به خاطر ارتباط این گروه با القاعده موجب نگرانی عمیق آمریکاست، بلکه برای ایران نیز، که بیمناک ظهور سنی های افراط گرا در عراق و سقوط دولت نوری المالکی است، نگرانی آور است.»

کالین کال درمورد گزارش های مربوط به اعزام نیروهای قدس سپاه پاسداران به عراق و کشیده شدن ایران به درگیری های عراق، با اشاره به حضور نیروهای ایران در سوریه گفت: «مدتی است عده نه چندان زیادی از نیروهای سپاه پاسداران ایران در سوریه به عنوان مشاور جنگی خدمت می کنند. امکان دارد که نیروهای سپاه و قدس برای کمک و مشاوره به عراق هم بروند. ولی این راه برای ایران بسیار خطرناک است. زیرا مانند تجربه ما در ویتنام، نخست با اعزام مشاوران آغاز می کنید و در نهایت درگیر جنگ می شوید.»

تکذیب رسمی اعزام نیروی ایران به عراق
گزارش برخی از خبرگزاری ها در مورد حضور نیروهای سپاه پاسداران در عراق در حالی منتشر می شود که وزارت امورخارجه ایران هرگونه حضور نیروهای ایرانی در عراق را تکذیب کرده است.

حسین امیرعبداللهیان، معاون وزارت خارجه ایران، روز جمعه به خبرگزاری فارس گفت: «اعزام نیروی نظامی به عراق صحت ندارد.»

پیش ازآن نیز مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران، ارسال کمک به عراق را تکذیب کرده و گفته بود: «دولت عراق درخواست کمکی از ايران برای مقابله با شورشيان اسلام‌گرای داعش نداشته است. ... به نظر ما خود دولت عراق و مجموعه عراقی توان مقابله و مهار اين نيروها را دارد».