در سالگرد کشته شدن مهسا امینی، کانادا از اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران خبر داد. ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا، جمعه اعلام کرد که کانادا تحریمهای بیشتری را تحت مقررات اقدامات ویژه اقتصادی (ایران) اعمال میکند.
به نوشته تارنمای دولت کانادا، این چهاردهمین بسته تحریمی است که کانادا علیه رژیم ایران از اکتبر ۲۰۲۲ وضع میکند و تعداد افراد تحریم شده را به ۱۳۵ نفر رساند. این اقدامات با هماهنگی اتحادیه اروپا، بریتانیا، و آمریکا، با هدف نشان دادن عزم تزلزلناپذیر کانادا برای پاسخ به تجاوزات مداوم رژیم ایران علیه شهروندانش صورت میگیرد.
تحریمهای امروز شش نفر را که در فعالیتهای نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر دخیل هستند، هدف قرار میدهد، از جمله دبیر و سه تن از اعضای ارشد شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران که معمار اصلی سیاست سرکوبگرانه حجاب اجباری رژیم است.
این بسته تحریمی شامل فرمانده ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استانهای کردنشین ایران، و همچنین بلندپایهترین مقام مجلس ایران در امور امنیت ملی و امور خارجی نیز میشود.
عبدالحسین خسرو پناه، حسن رحیمپور ازغدی، انسیه خزعلی، محمدمهدی اسماعیلی، محمد مسرور، و مجتبی ذوالنوری اسامی افراد تحریم شده هستند. این تحریمها ممنوعیت معاملاتی را برای افراد فهرست شده اعمال میکند، و ضمن مسدود کردن داراییهای احتمالی در کانادا، آنها را از چهارچوب قانون مهاجرت و حفاظت از پناهندگان خارج میکند.
به نوشته تارنمای دولت کانادا، اطلاعیه امروز نشاندهنده تلاشهای مستمر کانادا برای تحمیل هزینههایی به رژیم ایران برای نقض آشکار حقوق بشر است. در شرایطی که رژیم ایران به سرکوب شهروندان خود به ویژه زنان و دختران مشغول است، کانادا به حمایت از مردم ایران ادامه خواهد داد و از جمهوری اسلامی میخواهد که به تمامی اشکال آزار، اذیت، و خشونت علیه شهروندانش پایان دهد.
به گفته ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا «مرگ مهسا امینی نتیجه مستقیم آزار، اذیت، و سرکوب سیستماتیک زنان و دختران در ایران توسط رژیم ایران بود که در ۱۲ ماه گذشته سرعت بیشتری گرفته است.»
او در ادامه افزود: «تحریمهای امروز نشاندهنده تعهد تزلزلناپذیر ما برای ایستادن در کنار مردم ایران، بهویژه زنان و دختران است، زیرا آنها شجاعانه به دفاع از حقوق انسانی خود ادامه میدهند.»
به نوشته تارنمای دولت کانادا، این کشور در ماههای اخیر تلاشهای بینالمللی در پاسخ به اقدامات رژیم ایران را با اعمال تحریمها علیه ۳۱ نهاد و ۱۲۹ فرد ایرانی به دلیل نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر و تهدید جدی صلح و امنیت بینالمللی رهبری کرده است.
در اکتبر ۲۰۲۲، کانادا نشستی از وزرای امور خارجه زن تشکیل داد تا مستقیماً از زنان ایرانی در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران بشنوند. علاوه بر این، برای بیستویکمین سال متوالی، کانادا در پاییز امسال قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره وضعیت حقوق بشر در ایران را مدیریت خواهد کرد.