جشنواره فیلم و تلویزیون نیویورک، از اسامی برندگان جوایز ۲۰۲۳ خود رونمایی کرد و دو فیلم مستند ساخت بخش فارسی صدای آمریکا به مرحله پایانی رسیدند و صاحب دیپلم افتخار شدند.
همزمان با برگزاری مراسم سالانه «جشنوارههای نیویورک» با عنوان «ضیافت قصهگویان» که در این دوره نیز بهصورت مجازی ترتیب یافت، جوایز هیئت داوران به برترینهای صنعت فیلم و تلویزیون اهدا شد.
امسال فیلمهای «یکی از ۵۲ نفر» در بخش بینالملل، و «خدعه» در بخش داخلی به فهرست آثار منتخب این شاخهها رسیدند و دیپلم افتخار دریافت کردند. این دو فیلم مستند ساخته حجت توکلی، تهیهکننده و مستندساز بخش فارسی صدای آمریکا، است.
او سال گذشته نیز با فیلم مستند «بدون زنان» در دو بخش «حقوق بشر» و «سیاست» به فینال رسید و در شاخه سیاست صاحب نشان برنز شد.
حجت توکلی روز چهارشنبه ۳۰ فروردین با حضور در برنامه خبر بخش فارسی صدای آمریکا ضمن ابراز خرسندی از این که دو فیلم مستند جدیدش به مرحله پایانی رسیدند، موفقیت در این جشنواره را افتخار بزرگی توصیف کرد.
او در ادامه درباره فعالیتهای خود و آثار مستندی که در رابطه با ایران میسازد، گفت : «اتفاقی که در این چهار دهه گذشته در ایران افتاده است، و تجربه مردم از یک حکومت توتالیتر و خودکامه، جا را بسیار باز میکند برای برنامهسازان و مستندسازانی که درباره هر ثانیه، و هر روز زندگی این مردم و تجربیات و اتفاقاتی که در ایران افتاده است، کار کنند.»
حجت توکلی با اشاره به اینکه تاکنون هزاران مستند درباره ایران ساخته شده است، تأکید میکند که «هنوز جا برای ساخت هزاران کار دیگر هست، و باید آثار بیشتری برای آگاهی نسل جدید ساخته شود تا راه خود را پیدا کنند.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
در توضیح فیلم مستند «خدعه» در وبسایت بخش فارسی صدای آمریکا نوشته شده است: «۴۴ سال از شکلگیری حکومت اسلامی در ایران میگذرد. حکومتی که بهرغم آنچه آیتالله خمینی از روزهای نخست وعده میداد، همچنان از بدیهیترین اصول آزادی و دموکراسی شانه خالی میکند. مستند خدعه روایتی است از روند تناقضآمیزی که آیت الله خمینی، از زمان اقامتش در فرانسه تا هنگامی که به عنوان ولی فقیه بر جایگاه رهبری نشست طی کرد.»
در توضیح فیلم مستند «یکی از ۵۲ نفر» نیز در وبسایت بخش فارسی صدای آمریکا نوشته شده است: «روز بیستم ژانویه ۱۹۸۱(سیام دی ماه ۱۳۵۹) پس از ۴۴۴ روز، ۵۲ دیپلمات آمریکایی که در جریان اشغال سفارت آمریکا به گروگان گرفته شده بودند، آزاد شدند. حجت توکلی در این مستند ما را به خانه جان لیمبرت در نیویورک میبرد، و پای خاطرات او از اسارت تا آزادی در این ۴۴۴ روز مینشاند.»
جشنواره فیلم و تلویزیون نیویورک جوایز خود را در بخشهای مختلف و شاخههای متنوع خبری، هنری، ورزشی، سرگرمی، آموزشی، و غیره به آثار و محصولات برتر اهدا میکند.
این جشنواره داستانسرایی نوآورانه را از سراسر جهان جشن میگیرد و از سازندگان محتوایی که برنامههای متقاعدکنندهای برای مخاطبان بینالمللی فراهم میآورند، تجلیل میکند.
جشنواره فیلم و تلویزیون نیویورک، بخشی از چند برنامه اهدای جوایز سالانه مرتبط با یکدیگر است که از سال ۱۹۵۷ با عنوان «جشنوارههای نیویورک» برگزار میشود.
با توجه به شرکت هنرمندان، چهرهها، و شبکههای مطرح تلویزیونی از کشورهای مختلف جهان در جشنواره، این جوایز از اهمیت خاصی در صنعت فیلم و تلویزیون برخوردار است.
آثار ارائه شده به جشنواره فیلم و تلویزیون نیویورک توسط توسط گروهی از تهیهکنندگان، کارگردانها، نویسندگان، و کارشناسان خلاق حوزههای مختلف رسانه مورد بررسی قرار میگیرند.