همزمان با موافقت سران سه قوه جمهوری اسلامی با محاسبه ۴۴ ساعت «مابه التفاوت تغییر ساعت کار» کارمندان دورکار، سازمان اداری و استخدامی «ساعت ۱۳» را به عنوان ساعت پایان کار ادارات اعلام کرد.
به گزارش وبسایت رسمی «شناسنامه قانون»، میثم لطیفی، رئیس سازمان اداری و استخدامی جمهوری اسلامی در بخشنامهای با تاریخ پنجم تیرماه خطاب به دستگاههای «اجرایی، بانکها، شهرداریها و سایر نهادهای عمومی» اقدام به «اصلاح» مصوبه جنجالی بیست و هشتم اسفند ماه ۱۴۰۱ هیات دولت ابراهیم رئیسی کرده است.
معاون رئیس دولت جمهوری اسلامی در این بخشنامه، تنها به اعلام «ساعت پایانی کار ادارات» اکتفا کرده و در مورد «ساعت آغاز کار» سکوت کرده است. این بخشنامه همچنین مجوز «دورکاری» برای جبران ساعات باقیمانده را نیز صادر کرده است.
تغییرات چندباره ساعت کار ادارات در سه ماه گذشته که به بهانه صرفهجویی در مصرف انرژی صورت میگیرد از همان ابتدا باعث سردرگمی و اعتراض بخشهای مختلف جامعه قرار گرفت. تصمیم تازه مقامات در این مورد سبب شده تا این تغییرات به موضوع طنز هم تبدیل شود.
سیامک قاسمی، کارشناس اقتصادی در واکنش به تصمیم تازه مقامات برای اصلاح دوباره ساعات کار ادارات در توئیتی نوشت: «قشنگ مملکت داره به روش «شیر یا خط» اداره میشه!»
در پی تصویب قانون تغییر ندادن ساعت رسمی کشور مطابق سالهای گذشته در هفتههای پایانی اسفندماه ۱۴۰۱، اعتراضات زیادی به این اقدام مجلس شورای اسلامی صورت گرفت و بسیاری از شهروندان، کارشناسان و کاربران شبکههای اجتماعی این موضوع را موجب بروز اختلال در ماههای بعد دانستند.
اندکی بعد دولت جمهوری اسلامی با تصویب مصوبهای مناقشهبرانگیز برای جبران اقدام مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد که که ساعت شروع به کار ادارات دولتی و نهادهای عمومی در تابستان، از «۶ صبح» خواهد بود.
علاوه بر اعلام مخالفتهای عمومی با این تصمیم دولت ابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز سوم خردادماه با انتشار نامهای، با بخشهایی از این مصوبه مخالفت کرد و خواستار اصلاح این مصوبه شد.
از سوی دیگر، به رغم مخالفت اولیه نهادهایی دیگر همچون قوه قضاییه جمهوری اسلامی با مصوبه تغییر ساعات کار، در نهایت با اصلاح بخشی از مصوبه اولیه، آنها نیز مجبور به اعمال آن شدند.
با این حال، به گزارش خبرگزاری «خانه ملت» وابسته به مجلس شورای اسلامی، حسین گودرزی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی از پیشنهاد محمدباقر قالیباف برای محاسبه ۴۴ ساعت «مابه التفاوت» تغییر ساعت در قالب «دورکاری» برای کارمندان در «نشست اخیر سران قوا» و موافقت ابراهیم رئیسی با آن خبر داده تا «ساعات کاری کارمندان به روال عادی بازگردد.»
بازگشت ساعات کاری ادارات به روال گذشته و اصلاح شدن مصوبه بحث برانگیز موسوم به «۶ صبح»، با واکنشهایی نیز در شبکههای اجتماعی روبرو شده است.
کاربری در این ارتباط با انتشار توییتی، مجموعه تصمیمگیریها در مورد ساعتکاری را نمونهای از شیوه «حکمرانی» مقامات جمهوری اسلامی دانسته و نوشته است: آن را «تعمیم بدید به چهل و اندی سال ...»
علی شریعتی، عضو اتاق بازرگانی ایران نیز در واکنش به این تصمیم ابراهیم رئیسی در جلسه سران قوای جمهوری اسلامی، نوشته است: «دولت از یک حاشیه خودساخته رها شد!!»
میثم لطیفی، رئیس سازمان اداری و استخدامی جمهوری اسلامی در شرایطی مجوز تغییر مجدد ساعت کاری ادارات را در راستای «حفظ پایداری شبکه سراسری برق و کاهش ناترازی تولید و مصرف برق» صادر کرده که علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو دولت ابراهیم رئیسی بیست و چهارم خرداد ماه مدعی شده بود که با اجرای طرح تغییر ساعت کار ادارات، صرفهجوییِ «۱۰۰۰ مگاواتی» در شبکه برق کشور صورت میگیرد.
مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق و مدیرعامل شرکت دولتی مدیریت شبکه برق ایران، نیمه خرداد ماه از قطع برق ادارات «پرمصرف» و وصل مجدد برق آنها با تعهد گرفتن از «بالاترین مقام مسئول اداره» برای رعایت مصرف، خبر داده بود.
روزنامه «دنیای اقتصاد» چاپ تهران، در شماره نوزدهم فروردین ماه خود، ضمن انتقاد از آن مصوبه دولت جمهوری اسلامی، نوشته بود: «به نظر میرسد دولت بدترین الگوی ساعت کار برای مدیریت مصرف برق در ماههای گرم سال را در نظر گرفته» و میتوانست به جای تعیین سختترین ساعت شروع کار، «از ساعت کار کارمندان در بعد از ظهر بکاهد» و زمینه «ارتقای راندمان کاری کارمندان» را نیز فراهم کند.
تلاش دولت برای صرفهجویی در مصرف برق و جلوگیری از تکرار اعتراضات، ساعات کاری در ایران را در چند ماه گذشته به هم ریخته و اعتراضاتی در پی داشته است.
فرید صفری، کارشناس انرژی، در روزهای گذشته به صدای آمریکا گفته تولید برق در ایران کمتر از مصرف است.
به گفته او نیروگاههای ایران فرسوده است و بازده آنها در حد ۲۰ تا ۳۰ درصد است و ایران کار زیادی در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر نکرده است. مثلا ترکیه با وجود پتانسیل کمتر، از انرژی خورشیدی برق تولید میکند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند