وزیر نیرو جمهوری اسلامی مدعی شده است که با اجرای طرح «جنجال برانگیز» تغییر ساعت کار ادارات، صرفهجوییِ ۱۰۰۰ مگاواتی در برق کشور صورت میگیرد.
علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو کابینه ابراهیم رئیسی امروز چهارشنبه بیست و چهارم خردادماه در حاشیه نشست هیات دولت جمهوری اسلامی، به برخی نمایندگان رسانههای داخلی گفته است که تغییر ساعات آغاز به کار ادارات دولتی و عمومی، موجب «صرفهجوییِ» قابل توجهی در مصرف برق شده است.
در پی تصویب قانون تغییر ندادن ساعت رسمی کشور مطابق سالهای گذشته در هفتههای پایانی اسفندماه ۱۴۰۱، اعتراضات زیادی به این اقدام صورت گرفت و بسیاری از شهروندان، کارشناسان و کاربران شبکههای اجتماعی این موضوع را موجب بروز اختلال در ماههای بعد دانستند.
اندکی بعد و با آغاز سال جدید خورشیدی، در پنجم فروردینماه متن مصوبه هیات دولت ابراهیم رئیسی در مورد ساعات آغاز به کار دستگاههای مختلف با امضای محمد مخبر، معاون رئیس دولت جمهوری اسلامی در رسانههای ایران منتشر شد که بر مبنای آن، ساعت آغاز به کار والدین در «تعامل» با دستگاههای اجرایی «شناور» شده بود.
با وجود آنکه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی سوم خردادماه با انتشار نامهای، از مخالفت با مصوبه هیات دولت جمهوری اسلامی برای تغییر ساعات کاری ادارات در روزهای گرم سال خبر داد، در نهایت ساعت شروع به کار ادارات دولتی از شانزدهم خردادماه، «۶ صبح» اعلام و اعمال شد.
هفدهم خردادماه نیز یک روز پس از آنکه قوه قضائیه جمهوری اسلامی طی بیانیهای تصویبنامه دولت ابراهیم رئیسی و ساعت کاری جدید ادارات را در این قوه «غیرقابل اجرا» دانست و ساعت ۷ صبح را ساعت آغاز کار این مجموعه اعلام کرده بود، در اطلاعیه دیگری، شروع کار را از ساعت «۶ صبح» اعلام کرد.
چند ساعت پیشتر از اعلام نظر جدید قوه قضاییه حکومت ایران، نامه محمد مخبر، معاون اول ابراهیم رئیسی که تاریخ «۱۱ خرداد» را در سربرگ خود داشت، در وبسایت «شناسنامه» بهعنوان بانک قوانین و مقررات، بارگذاری شد و حکایت از اصلاح بخشهایی از مصوبه پیشین دولت جمهوری اسلامی در مورد ساعت کار ادارات داشت.
بر اساس نامه جدید معاون اول رئیس دولت جمهوری اسلامی به وزارت کشور و سازمان استخدامی، بخشی از مصوبه اولیه که تاکید کرده بود «دستگاههای مشمول برای رعایت ساعت کاری هفتگی کارکنان موظفند باقیمانده ساعات را به صورت دورکاری تعریف کنند» و مورد مخالفت مجلس شورای اسلامی قرار گرفته بود، حذف شد.
حال یک هفته پس از اجرای این مصوبه پر مناقشه، عضو کابینه دولت جمهوری اسلامی از موفقیتآمیز بودن آن در کاهش مصرف برق که از جمله چالشهای چند سال اخیر محسوب میشود، خبر داده است.
از سوی دیگر، ابراهیم رئیسی هفدهم خرداد ماه با اشاره به تغییر ساعت کار ادارات، «اقناعسازی افکار عمومی» در این خصوص را «امری مهم و موثر در همراهی مردم» با اجرای آن دانسته بود.
تغییر ساعات کاری ادارات و نهادهای عمومی و آغاز فعالیت آنها از ۶ صبح که با مخالفتهای عمومی و برخی کارشناسان به دلیل برهم زدن نظم متداول و ناهمگونی با ساعات کاری سایر مجموعههای غیر دولتی مواجه شده، به دلیل مخالفت مجلس شورای اسلامی با تغییر سالیانه ساعت بهاره و زمستانه، روی داده است.