شهرام گیلآبادی، یکی از مدیران شهرداری در دوران تصدی محمدباقر قالیباف و از مدیران صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، توسط چند زن به «تجاوز جنسی» متهم شد.
حساب توییتری جنبش «من هم»، شاخه ایرانی جنبش «می تو»، با انتشار چند روایت از زنانی که به شهرام گیلآبادی، رئیس پیشین مرکز ارتباطات شهرداری، اتهام «تجاوز جنسی» وارد کردهاند، هویت یکی از این زنان را «خبرنگار اجتماعی» معرفی کرده است.
این زن خبرنگار با شرح واقعه گفته است که این مدیر ارشد دولتی در آن زمان پروژه «شبگردی» شهرداری را اداره میکرد و به بهانه نشان دادن «نصفهشبهای عجیب و غریب تهران» و «کارتنخوابها و گرمخانهها»، و با بیان این که «عازم کربلا» است و «عادت» ندارد «پرونده باز داشته» باشد، او را به دفتر کارش که پر از نشانهای مذهبی از جمله «سجادهای» در آن جا بود، کشانده و چند بار به این زن روزنامهنگار «تجاوز» کرده است.
به گفته این راوی، گیلآبادی در مقابل التماس او برای این که بگذارد از آن جا برود، به او گفته بود، «ببین، سجاده اون جا پهنه. من کار غیرشرعی نمیکنم. حلال و حروم حالیم میشه. الان هم صیغه میخونیم بعدش هم میری»؛ و سپس پاسخ «آری» زن را در مقابل پرسش «میخواهی بروی»، به مثابه «قبلت» برای صیغه در نظر گرفته و به او «تجاوز» کرده است.
بخشی از سخنان راوی مبنی بر این که پس از «تجاوز» برای فرار از ساختمان مجبور بوده به دنبال «روسریاش» بگردد تا بتواند به خیابان بگریزد نیز با توجه به خشونتهای حکومتی در برخورد با پوشش زنان در جامعه، مورد توجه برخی کاربران رسانههای اجتماعی قرار گرفته است.
انتشار روایتهای «تجاوز» این مدیر ارشد دولتی با برگزاری پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات تجاوزهای متعدد از سوی کیوان امام وردی مصادف شده است که به گفته شیما قوشه، وکیل شماری از شاکیان این پرونده، از ورود شاکیها به دادگاه بدون اعلام دلیل، جلوگیری شده است.
پرونده کیوان اماموردی یکی از نخستین موارد افشای «تجاوز» در جامعه ایران است که در شهریور ۱۳۹۹ دهها زن در رسانههای اجتماعی از جمله اینستاگرام مواردی از آن را روایت کردند.
کیوان امام (اماموردی) در این پرونده متهم است که به «۳۰۰ دختر در طول ۱۰ سال تجاوز کرده»، اما بنا بر گزارش رسانههای رسمی در ایران، در جریان رسیدگی به پرونده «به برقراری رابطه جنسی با حدود ۵۰ دختر» اعتراف کرده است.
در هفتههای گذشته کارزار «من هم» در عرصه هنری و سینمایی ایران در پی افشاگری یک دستیار کارگردان درباره آزار جنسی در محیط کار، دوباره مطرح شد و انجمن صنفی برنامهریزان و دستیاران کارگردان سینما در بیانیهای از دستاندرکاران صنعت سینما خواست تا در برابر «هتک حرمت» سکوت نکنند.
در ادامه، کتایون ریاحی، بازیگر سینما و تلویزیون ایران، سعید پورصمیمی، یکی از بازیگران ایرانی حاضر در جشنواره کن را تلویحا به آزار جنسی متهم کرد و نوشت، ۲۵ سال پیش وقتی آقای پورصمیمی دستیار یا معاون رئیس هیئت مدیره خانه سینما بوده، به او «تعرض» کرده است.
اما به جای رسیدگی به روایتهای آزار جنسی، سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد، یک سینماگر ایرانی که «اخیرا» به آزار جنسی متهم شده، به قوه قضاییه شکایت کرده و خواستار تعقیب فرد اتهامزننده شده است.