احضار یک معلم به اتهام «اجتماع و تبانی»؛ محمد حبیبی: برای این پرونده یک‌بار محاکمه شده‌ام

محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان بازداشت شد

سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران برای «دفاع» در مقابل اتهام «اجتماع و تبانی» علیه امنیت داخلی و خارجی جمهوری اسلامی به شعبه دوم دادگاه انقلاب اسلامی شهریار احضار شد.

محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان، روز یک‌شنبه سوم تیر تصویری از ابلاغیه صادر شده در روز شنبه از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب شهرستان شهریار در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد که بر اساس آن از او خواسته شده تا روز نهم تیر در این شعبه حاضر شود.

این احضار برای اخذ دفاعیه این کنشگر حقوق معلمان در برابر اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی و خارجی» صورت گرفته است.

محمد حبیبی نوشته است: «برای پرونده‌ای که یک بار محاکمه شده‌ام، به دادگاه احضار شده‌ام.»

به گفته این فعال مدنی، پرونده مذکور به بازداشت او در فروردین سال گذشته در «اعتراض به مسمومیت‌های سریالی در مدارس» مربوط است.

آقای حبیبی تأکید کرده است: «در حالی که عاملان آن حوادث هرگز بازخواست نشده‌اند، امثال من، ضیا نبوی، و هستی امیری باید تاوان اعتراض بحق‌مان را بدهیم.»

همچنین ببینید: ضیا نبوی و هستی امیری، فعالان دانشجویی، زندانی شدند

محمد حبیبی فروردین ۱۴۰۲ به دست مأموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی بازداشت شد و اواخر اردیبهشت در پی صدور قرار تأمین از بند ۲۰۹ زندان اوین که به وزارت اطلاعات تعلق دارد، آزاد شده بود.

دادگاه مورد اشاره محمد حبیبی در دی ۱۴۰۲ در دادگاه انقلاب شهریار برگزار شده بود.

همچنین ببینید: جلسه محاکمه محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، برگزار شد

مسموم‌سازی دانش‌آموزان در مدارس عمدتا دخترانه در زمستان ۱۴۰۱ آغاز شد و ماه‌ها در سراسر ایران جریان داشت. ماجرایی که با وجود به خطر افتادن جان هزاران دانش‌آموز، در نهایت منشأ آن به «بمبک بدبو» نسبت داده شد.

همچنین ببینید: فرماندار کاشمر: یک دانش‌آموز «بر اثر ایست قلبی در مدرسه» درگذشت

در گزارش وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی درباره علت مسمومیت‌ها، در حالی که صدها دانش‌آموز در سراسر ایران به بیمارستان منتقل شده بودند، تأکید شده بود که «بدحالی» دانش‌آموزان بر اثر «شوخی و تمارض» است و «اهداف ضدامنیتی» را دنبال می‌کنند.

همچنین ببینید: گزارش وزارت اطلاعات درباره علت مسمومیت‌ها: «شوخی، تمارض، و اهداف ضدامنیتی» است

در مقابل، اعتراض‌هایی به روند مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان و بی‌توجهی نسبت به برخورد با عاملان و آمران آن وقایع صورت گرفت و شماری از فعالان مدنی و معلمان بازداشت شدند.

همچنین ببینید: الگوی تکراری جمهوری اسلامی؛ بازداشت معترضان به حملات شیمیایی به مدارس