به گزارش خبرگزاریها آمریکایی ناپدید شده در ایران برای سیا کار می کرد

دو سازمان خبری در آمریکا گزارش می دهند رابرت لوینسون، شهروند آمریکایی که به طور مرموزی در جزیره کیش در ایران ناپدید شده، در حال انجام عملیات خودسرانه گروهی در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا بود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس، و روزنامه واشنگتن پست می گویند لوینسون برای گروهی از تحلیلگران سازمان سیا که اجازه اجرای ماموریت در خارج از آمریکا را نداشتند، اطلاعات جمع آوری می کرد.

لوینسون، کارمند سابق پلیس فدرال آمریکا، اف بی آی، در مارس ۲۰۰۷ در حالی که به جزیره کیش رفته بود ناپدید شد. خانواده او و مقامات دولت آمریکا حضور او در جزیره کیش را یک سفر تجاری خصوصی توصیف کرده اند.

اما گزارش های منتشر شده روز پنجشنبه می گویند لوینسون در ایران با داوود صلاح الدین، که به مقامات ایران نزدیک است و در آمریکا به خاطر قتل علی اکبر طباطبایی، دیپلمات نزدیک به حکومت محمدرضا شاه پهلوی در سال ۱۹۸۰ تحت تعقیب قرار دارد، دیدار داشته است.

گزارش ها می گویند وکلای لوینسون به ایمیل های دست یافته اند که در آنها، یک تحلیلگر سازمان سیا پیش از سفر او به ایران، به رابرت لوینسون اطمینان داده که هزینه های مالی ماموریت به او بازگردانده می شود.

واشنگتن پست می گوید بر اساس ایمیل ها، لوینسون تحت دستورات آن جبلونسکی، تحلیلگر سازمان سیا کار می کرد، اما خانم جبلونسکی این موضوع را رد می کند و می گوید در آن زمان نمی دانست که لوینسون به ایران رفته است.

گزارش ها می گویند پس از انجام یک بررسی داخلی در ارتباط با ناپدید شدن رابرت لوینسون در سازمان سیا، ۱۰ نفر از کارمندان این سازمان تنبیه شدند و از این تعداد ۳ نفر از سازمان اخراج شدند. گفته شده است سازمان جاسوسی آمریکا همچنین ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار به خانواده لوینسون پرداخت کرده تا از شکایت آنها جلوگیری کند.

کایتلین هایدن، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا از اظهار نظر درباره هرگونه رابطه بین رابرت لوینسون و دولت آمریکا خودداری کرد. اما او گفت مسوولان آمریکا به طور جد خواستار آن بودند که این خبر به خاطر امنیت رابرت لوینسون منتشر نشود.

بیانیه هایدن همچنین می گوید دولت آمریکا همچنان نسبت به یافتن لوینسون و بازگرداندن سالم او به آمریکا و خانواده اش متعهد است. دولت آمریکا برای اطلاعاتی که منجر به بازگشت سالم او به آمریکا شود، یک میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.

آخرین بار رابرت لوینسون، ۶۵ ساله، در یک نوار ویدئویی که در سال ۲۰۱۰ به دست خانواده اش رسید دیده شد و در آن درخواست کمک کرد و گفت که بیمار است. ایران بازداشت رابرت لوینسون را تکذیب کرده و تاکید کرده نمی داند او کجا هست.

در سال ۲۰۱۱ هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه آمریکا گفت ایالات متحده بر این نظر است که رابرت لوینسون در منطقه ای در «جنوب غربی آسیا» حضور داد که برخی منطور او را افغانستان و یا پاکستان دانستند.

اما گزارش های روز پنجشنبه می گویند مقامات آمریکا همچنان بر این نظر هستند که ایران یا رابرت لوینسون را گرفته، و یا می داند که در کجا نگهداری می شود. مقامات آمریکایی امیدوار بودند که بیانیه وزیر امورخارجه آمریکا به این منجر شود که ایران، بدون تایید بازداشت رابرت لوینسون، او را آزاد کند.

خانواده رابرت لوینسون بارها از مقامات ایران خواسته اند که به بازگشت او کمک کنند.