سهمگین ترشدن جنگ در کوبانی؛ ساختمان های دولتی به دست داعش افتاد

نیروهای داعش کنترل دادگاه، ستاد های پلیس و ساختمان شهرداری را به دست گرفته و نیمی از شهر، ازجمله ستادهای نیروهای دفاعی کوبانی را تصرف کرده اند.

آتش جنگ روز جمعه در شهر کردی کوبانی در سوریه که نزدیک مرز ترکیه قرار دارد، بالا گرفت و رهبران کرد سوریه اعلام کردند که ساختمان های دولتی به دست نیروهای داعش افتاده است.

به گفته منابع کردی در بخش ترکیه ای هم مرز با سوریه، نیروهای داعش کنترل دادگاه، ستاد های پلیس و ساختمان اصلی شهرداری را در دست گرفته اند. انور مسلم، رئیس شورای شهر کوبانی می گوید داعش نیمی از شهر، ازجمله ستادهای نیروهای دفاعی کوبانی را تصرف کرده است.

آسیه عبدالله، رهبر مشترک حزب سیاسی کردی – سوری اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه از داخل کوبانی به سرویس کردی صدای آمریکا گفته است هم اکنون در دو بخش از شهر«جنگ بسیار بسیار سنگینی» در جریان است.

بیش از سه هفته است که رزمندگان کرد می کوشند حمله نیروهای داعش را به این شهر استراتژیک مرزی دفع کنند. پیکارجویان می خواهند با فتح کوبانی کنترل کامل منطقه را به دست آورند.

روز جمعه نیروهای آمریکایی به بمباران هدف هایی از داعش ادامه دادند و مکان های نزدیک تری به مرکز شهر ،و به ویژه نزدیک تر به ترکیه را، هدف حمله خود قرار دادند. هدف این حمله ها مکان های آموزش نظامی، تانک ها و خودروهای داعش بود .

روز پنجشنبه مقام های دفاعی آمریکا گفتند شبه نظامیان و مبارزان کرد همچنان کنترل «بخش اعظم» شهر را که عین العرب نام دارد در دست دارند و در برابر حمله پیکارجویان داعش مقاومت می کنند.

عصمت حسن، رئیس ستاد دفاع از کوبانی، به صدای آمریکا گفته است واحد های حمایت از خلق کرد در ساعت های نیمه شب تا بامداد در نبردی سهمگین توانستند از پیشروی پیکارجویان جلوگیری کنند. به گفته او داعشی ها با دریافت مهمات و تجهیزات از شهرهای رقع و حلب در داخل سوریه تقویت می شوند.

او گفت: «۲۵ روز است که ما با سلاح های سبک، اما با اراده راسخ مبارزان واحد حمایت از خلق کرد و مردم کوبانی در برابر داعشی ها مقاومت می کنیم. ما به مقاومت در برابر این تروریست ها ادامه می دهیم اما به سلاح های سنگین نیاز داریم. اگر آمریکا برای ما سلاح هایی مثل تانک و توپخانه تهیه کند که بتوانیم در برابر سلاح های سنگین آنها مقاومت کنیم و به بمباران هوایی ادامه دهد، مطمئنا می توانیم همه شان را نابوى كنيم.»

پس از پناه بردن بیشتر مردم محلی به ترکیه، رزمندگان کرد برای دفاع از شهر گرد آمدند و خواستار کمک های بین المللی شدند.

نماینده سازمان ملل در سوریه، استافان ده میستورا، از ترکیه خواسته است بگذارد «داوطلبان» کرد برای پیوستن به مدافعان کوبانی از مرز ترکیه عبور کنند. او هشدار داد که در صورت سقوط شهر به دست اسلام گرایان افراطی، ۷۰۰ تن از مردم شهر که در موفق به فرار نشده اند، و حدود ۱۲ هزار نفر که در اطراف شهر گردآمده اند، «قتل عام» خواهند شد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز جمعه گفت به خواست معترضان خیابانی که خواستار دخالت بیشتر دولت ترکیه برای نجات و حمایت از کردها هستند، تسلیم نخواهد شد. او درعوض حمایت از رژیم سوریه را زیر سوال برد و گفت این رژیم بیش از ۲۵۰ هزار نفر را کشته است. او همچنین از کشورهای مسلمان همسایه که از سوریه حمایت می کنند، انتقاد کرد.

با نزدیک شدن خطر سقوط کوبانی، ترکیه صحنه اعتراض های شدید خیابانی به رهبری اقلیت کرد این کشور بوده است. آنان می گویند دولت ترکیه از کمک به کردها خودداری می کند. پلیس ترکیه برای پراکندن مردم از گاز اشک آور استفاده کرد.

ترکیه در نوسان

مقام های آمریکایی و ناتو روز پنجشنبه در آنکارا برای متقاعد کردن ترکیه به مشارکت بیشتر در ائتلاف بین المللی علیه داعش به مذاکره پرداختند.

مولوت کاوس اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، روز پنجشنبه در کنفرانس مشترک خبری به همراه ینس استولنبرگ، دبیرکل ناتو، شرکت کرد و گفت مذاکرات درباره همکاری های ترکیه در جنگ با پیکارجویان ادامه دارد.

استولنبرگ نیز گفت گروه داعش خطری برای سوریه، عراق ، ترکیه و کشورهای عضو ناتو است. «بنابراین باید جامعه بین المللی در این تلاش بلندمدت متحد باقی بماند. من از فعالیت های قاطعانه آمریکا و بسیاری از متحدان مان استقبال می کنم و نیز از رای اخیر مجلس ترکیه که دولت را به داشتن نقشی فعال تر در این بحران مخیر می کند استقبال می کنم. »

او افزود ایجاد منطقه عاری از پرواز هنوز در مد نظر نیست.