سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه در کنفرانس خبری در پاسخ به پرسشی در مورد اعتراضات مردمی در ایران و اقدامات آتی دولت جو بایدن گفت که واکنش آمریکا اعم از اقدام مستقیم و چه از طریق مجامع بینالمللی مانند سازمان ملل و زیر مجموعههای آن ادامه مییابند.
کارین ژان پییر گفت: «ما از ابزارهای اقتصادی مانند تحریمها علیه مقامات ایرانی استفاده میکنیم. ما از رای شورای حقوق بشر سازمان ملل برای ایجاد یک گروه حقیقتیاب برای بررسی موارد نقض حقوق بشر در ایران حمایت کردیم، که واقعاً اقدامی تاریخی بود که ما پیشتر شاهد آن نبودیم.»
به گفته سخنگوی کاخ سفید آمریکا با سازمانهای جامعه مدنی همکاری میکند تا مطمئن شود که ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل اخراج شود.
کارین ژان پییر افزود: «ما از بیانیه مشترک وزرای خارجه زن درباره ایران حمایت و بارها و بارها علنا در مورد حقوقی که زنان و مردان ایران برای به دست آوردن آن در حال مبارزه هستند اطلاعرسانی کردهایم.»
ایالات متحده بیست و سوم آذر پیشنویس قطعنامهای را در مورد حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد به رای می گذارد.
در بخشی از این پیش نویس آمده: سیاستهای جمهوری اسلامی بهشدت در تضاد با حقوق بشر زنان و دختران و مأموریت مدون در کمیسیون مقام زن بوده و محکوم است.
در بخش دیگر پیشنویس این قطعنامه که ایالات متحده ارائه داده آمده: «جمهوری اسلامی ایران باید فورا و پیش از اتمام باقیمانده دوره از کمیسیون مقام زن حذف شود.»
تهران، به تازگی دوره چهار ساله را در این کمیسیون ۴۵ عضوی آغاز کرده است. این کمیسیون هر ساله در ماه مارس تشکیل جلسه میدهد و هدف آن ترویج برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان است.