هشدار نخست وزیر اسرائیل به ادامه حملات هوایی در غزه

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل

یک روز پس از آن که نیروهای ارتش اسرائیل حملات نظامی علیه غزه را شدت بخشید و یک ساختمان ۱۳ طبقه را با خاک یکسان کرد، نخست وزیر اسرائیل به ساکنان نوار غزه هشدار داد که فوراً مناطقی که شبه‌نظامیان فلسطینی در آنها در حال انجام عملیات نظامی علیه اسرائیل هستند، را تخلیه کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هواپیماهای اسرائیلی روز گذشته ابتدا آن ساختمان بلندمرتبه را توسط یک راکت غیرانفجاری مورد هدف قرار دادند، تا بدینوسیله به ساکنان آن هشدار دهند هر چه زودتر، پیش از آغاز حمله اصلی، اقدام به تخلیه آن نمایند. در اثر حمله به این ساختمان، که اسرائیل می‌گوید یکی از مراکز فرماندهی گروه حماس بوده است، ۱۷ نفر زخمی شدند.

بنیامین نتانیاهو روز یکشنبه در سخنانی در جمع اعضای کابینه اسرائیل گفت «من از اهالی غزه می‌خواهم هر جایی که نیروهای حماس در آن مشغول انجام فعالیت‌های تروریستی هستند را فوراً ترک کنند. هر یک از این نقاط، هدف حملات ما قرار خواهد گرفت.»

به گزارش رویترز،در حالی که جنگ در نوار غزه وارد هفته هفتم شده است و هیچ چشم‌انداز روشنی برای پایان آن دیده نمی‌شود، سخنان تند نخست وزیر اسرائیل حاکی از آن است که، علیرغم احتمال افزایش اعتراضات بین‌المللی، حملات شدیدتری علیه مواضع حماس در نقاط مسکونی پرجمعیت غره در پیش است.

سامی ابوظهری سخنگوی حماس هشدار امروز نخست وزیر اسرائیل به مردم غزه برای تخیه مناطقی از شهر غزه را «نمونه‌ای آشکار از جنایت جنگی» علیه شهروندان غیرنظامی غزه خواند.

اسرائیل حماس را متهم می کند که از میان مناطق مسکونی پرجمعیت اقدام به پرتاب راکت به اسرائیل می‌کند و از این رو گروه حماس، مسئول اصلی کشتار غیرنظامیان در غزه است.

این در حالی است که رویترز به نقل از ساکنان محلی گزارش داد، ساعاتی پس از سخنان نتانیاهو، زنجیره‌ای از ساختمان‌ها در خان یونس در جنوب غزه، که یکی از آنها متعلق به یکی از اعضای حماس بود، در اثر حملات هوایی ارتش اسرائیل تخریب شد.

حدود ۱۰ نفر در اثر این حمله زحمی شدند، اما گزارشی از تلفات احتمالی مخابره نشده است. به گفته ساکنان ساختمان‌های اطراف، حدود ۱۰ دقیقه قبل از حمله، یک موشک هشداردهنده به سمت این ساختمان‌ها پرتاب شد و درنتیجه، بسیاری از ساکنان آنها اقدام به فرار کردند.

همزمان در شهر غزه، خودروی حامل یکی از اعضای ارشد حماس به نام محمد الغول – که به گفته ارتش اسرائیل مسئولیت نقل و انتقالات مالی آن گروه را برعهده داشت – هدف حمله یک موشک اسرائیلی قرار گرفت. خبرگزاری رویترز به نقل شاهدان عینی نوشت مقادیری اسکناس دلار آمریکا، در بقایای خودروی منهدم شده او یافت شده است.

در حمله دیگری در روز یکشنبه، یک مادر به همراه سه فرزندش در اثر بمباران اردوگاهی در جبالیه در شمال غزه جان خود را از دست دادند. به گفته رویترز مشخص نیست هدف از این حمله چه بوده است و به گفته ساکنان محلی، هیچ هشداری هم پیش از آن به آنها داده نشده بود.

شبه‌نظامیان فلسطینی نیز روز یکشنبه اقدام به پرتاب حدود ۷۰ راکت به سوی مناطق اسرائیلی کردند که بنابر گزارش‌ها منجر به زخمی شدن ۳ اسرائیلی شد.

از آغاز درگیری‌ها در غزه تاکنون، هزاران ساختمان مسکونی ویران شده و حدود نیم میلیون نفر از فلسطینی‌های ساکن آن آواره شده‌اند و در جستجوی پناهگاهی برای حفاظت از خود و خانواده خود هستند؛ درحالی که می‌گویند با هدف قرار گرفتن بیمارستان‌ها، مساجد و مدرسه‌ها، هیچ جایی در غزه، دیگر برای آنها امن نیست.

مقام‌های بیمارستانی و درمانی فلسطینی از کشته شدن ۲ هزار و ۱۱۴ نفر در غزه، که بیشتر آنها غیرنظامی بوده و حدود ۴۰۰ نفر از آنها نیز کودک بوده‌اند، از آغاز درگیری‌ها در ۸ ژوئیه (۱۷ تیرماه) تاکنون کشته شده‌اند.

بنابر آخرین آمار ارائه شده توسط اسرائیل، ۶۴ سرباز ارتش و ۴ شهروند غیرنظامی آن کشور نیز تاکنون جان خود را از دست داده‌اند.

یکی از کشته‌شدگان اسرائیلی، یک کودک ۴ ساله بود که در جریان حملات روز جمعه فلسطینی‌ها جان خود را از دست داد و روز یکشنبه مراسم خاکسپاری او با حضور رئیس جمهوری اسرائیل برگزار شد.

چندین دور مذاکرات غیرمستقیم بین نمایندگان اسرائیل و گروه حماس در قاهره با شکست روبرو شده و چندین مورد آتش‌بس موقت که دو طرف بر سر آن توافق کرده بودند نیز نقض شده است.

مقام‌های مصر از دو طرف اسرائیلی و فلسطینی خواستند که دست از خشونت بردارند و به گفتگوهای دیپلماتیک با هدف رسیدن به توافقی برای برقراری آتش‌بس بازگردند.

آخرین دور درگیری‌ها در غزه از روز سه‌شنبه هفته گذشته (۲۸ مرداد ماه)، پس از آن که دو طرف یکدیگر را به نقض آتش‌بس موقت متهم کردند، با پرتاب راکت و موشک به سمت یکدیگر آغاز شد.

شکاف عمیق بین خواسته‌های دو طرف برای برقراری آتش‌بس بلندمدت موجب شده است که تلاش‌های دیپلماتیک بین‌المللی تاکنون به نتیجه مطلوب نرسد و آتش‌بس‌های موقت بیش از چند روز دوام نیاورد.

حماس خواستار رفع کامل محاصره غزه است و اسرائیل هم خلع سلاح کامل گروه حماس را می خواهد.