نتانیاهو: اسرائیل به دنبال اشغال یا اداره غزه نیست

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل. آرشیو

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز پنجشنبه ۱۸ آبان، گفت که کشورش به دنبال تصرف، اشغال و یا اداره نوار غزه پس از جنگ علیه حماس نیست، اما افزود: در صورت لزوم، برای جلوگیری از تهدیدهای تروریستی، این نیاز وجود دارد که «یک نیروی معتبر» در این منطقه حضور داشته باشد.

پیشتر سخنان چند روز قبل آقای نتانیاهو مبنی بر اینکه اسرائیل مسئول امنیت غزه خواهد بود، واکنش ایالات متحده را به همراه داشت.

دراین ارتباط، وزارت امور خارجه آمریکا روز ۱۶ آبان گفت: «نوار غزه سرزمین فلسطینی است.»

با این همه، هر دوکشور معتقد هستند که گروه شبه نظامی حماس دیگر نباید کنترل غزه را در اختیار داشته باشد.

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، گفت که نوار غزه دیگر نباید پایگاهی برای حماس و حملات آن گروه شبه‌نظامی علیه اسرائیل باشد.

همچنین ببینید: آمریکا در واکنش به اظهارات نتانیاهو درباره تامین امنیت غزه: نظر فلسطینی‌ها باید در درجه اول باشد

نخست وزیر اسرائیل روز پنجشنبه در گفتگو با شبکه خبری «فاکس نیوز» گفت: ما به دنبال تصرف، اشغال و یا اداره غزه نیستیم.

آقای نتانیاهو در این مصاحبه بر ضرورت شکل گیری یک دولت غیرنظامی در غزه تاکید کرد تا به این ترتیب، اسرائیل اطمینان یابد که حمله ای مانند ۱۵ مهر دیگر تکرار نخواهد شد.

او گفت که پس از جنگ، «آنچه باید ببینیم، غزه غیرنظامی و بازسازی شده است."

در پی حملات شبه نظامیان گروه حماس به این کشور در ۱۵ مهر، بیش از ۱۴۰۰ تن کشته شدند که اکثر آنها غیر نظامی بودند. این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی همچنین حدود ۲۴۰ تن از اسرائیلی ها و اتباع خارجی از جمله، کودکان، زنان، و سالمندان را ربود. پس از این حملات، اسرائیل نوار غزه را محاصره و حملات خود را آغاز کرد.

در این ارتباط، گروه حماس که کنترل غزه را در دست دارد، می گوید که در این حملات بیش از ۱۰ هزار و ۸۰۰ تن کشته شده اند که اکثر آنها غیر نظامی هستند.

در مقابل، اسرائیل ضمن درخواست از غیر نظامیان فلسطینی در شمال غزه برای نقل مکان به جنوب این منطقه گروه حماس را متهم به استفاده از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی کرده است.

گروه شبه نظامی حماس از سوی آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا و شمار دیگری از کشورهای جهان، در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دارد.

در روزهای اخیر، مقامات آمریکایی از جمله آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده ، گفته اند که تشکیلات خودگردان فلسطینی در کرانه باختری، باید برای اداره غزه در نظر گرفته شود.

همچنین ببینید: بلینکن: تشکیلات خودگردان فلسطینی می‌تواند جایگزین حماس در نوار غزه شود

آنتونی بلینکن روز نهم آبان پیشنهاد کرده بود که تشکیلات خودگردان فلسطینی به رهبری محمود عباس می‌تواند پس از شکست حماس در جنگ با اسرائیل، حاکمیت بر نوار غزه را در دست بگیرد.

حماس حدود ۱۶ سال پیش کنترل غزه را از نیروهای تشکیلات خودگردان فلسطینی به دست گرفت.

در این حال، مقامات این تشکیلات از جمله محمود عباس می‌گویند بازگشت تشکیلات خودگردان به غزه باید با راه‌حلی سیاسی همراه باشد که به تصرف سرزمین‌هایی که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ میلادی تصرف کرد، پایان دهد.

همچنین محمد اشتیه، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی، این هفته به شبکه خبری «پی بی اس» گفت که این تشکیلات در پس تانک های اسرائیلی به غزه باز نخواهد گشت.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

گمانه‌زنی‌ها درباره مدیریت بر نوار غزه بعد از «نابودی حماس»: از اسرائیل تا کشورهای عربی

بنیامین نتانیاهو در بخشی از مصاحبه با فاکس نیوز در مورد برقراری آتش بس در غزه با اشاره به اینکه عملیات در غزه «بیشتر از برنامه ریزی شده» طول کشیده است، اعلام کرد که آتش بس یک گزینه نیست.

او گفت: «موضوعی که با آن موافقت نکردیم، آتش بس است».

نخست وزیر اسرائیل تاکید کرد: آتش بس با حماس به معنای تسلیم شدن در برابر حماس، تسلیم شدن در برابر ترور و پیروزی محور تروریسم به رهبری ایران است، بنابراین بدون آزادی گروگان های اسرائیلی آتش بس برقرار نخواهد شد.»

وی همچنین از حمایت جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، دولت، کنگره و مردم آمریکا از کشورش سپاس گزاری کرد.