لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۵

هزاران غیرنظامی فلسطینی از مهلت ۴ ساعته اسرائیل برای فرار از شمال غزه استفاده کردند


غیر نظامیان فلسطینی‌ در پی مهلت چهار ساعته اسرائیل از شمال غزه می‌گریزند
غیر نظامیان فلسطینی‌ در پی مهلت چهار ساعته اسرائیل از شمال غزه می‌گریزند

هزاران غیر نظامی فلسطینی روز چهارشنبه ۱۷ آبان، از مهلت چهار ساعته اسرائیل استفاده کرده و برای فرار از حملات هوایی اسرائیل و درگیری‌های نیروهای اسرائیلی و حماس از شمال نوار غزه فرار کردند.

خبرگزاری رویترز با اشاره به این موضوع نوشت که پیشتر اسرائیل به ساکنان شمال غزه برای تخلیه و خروج از این منطقه، چهار ساعت مهلت داده بود و افزود که هزاران تن دیگر نیز در شمال غزه از جمله در بیمارستان اصلی الشفا باقی‌مانده‌اند.

ام‌هیثم هجلا، یکی از ساکنان که در چادر به سر می‌برد، به رویترز گفت: «نه آب داریم و نه غذا. وقتی پسرم برای آوردن آب می‌رود، سه تا چهار ساعت در صف منتظر می‌ماند. نانوایی‌ها را زده‌اند؛ نان نداریم بخوریم.»

کریستین لیندمایر، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت، وابسته به سازمان ملل متحد، به رویترز گفت که میزان مرگ و رنج «به سختی قابل درک است.»

اسرائیل تاکید کرده است که قصد دارد گروه شبه‌نظامی حماس را از بین ببرد و از پانزدهم مهر تاکنون ضمن محاصره نوار غزه، حملاتی به این منطقه انجام داده است. نیروهای زمینی اسرائیل هم با ورود به غزه، وارد درگیرهای شدید شهری با شبه‌نظامیان حماس در میان ویرانه‌های ساختمان‌ها شده‌اند.

جنگ زمانی شروع شد که شبه‌نظامیان حماس روز ۱۵ مهر به اسرئیل حمله کردند و ۱۴۰۰ تن را که اکثرا غیر نظامی بودند، کشتند و بیش از ۲۴۰ تن را به گروگان گرفتند و به نوار غزه بردند.

در این حال، رسانه‌های فلسطینی از درگیری بین شبه‌نظامیان و نیروهای اسرائیلی در نزدیکی اردوگاه آوارگان «الشطی» در شهر غزه خبر داده‌اند.

همزمان مقامات بهداشتی در غزه که تحت کنترل حماس است، اعلام کردند که روز چهارشنبه در حمله هوایی به اردوگاه آوارگان «نصیرات» ۱۸ تن کشته شده‌اند. به گفته آنان، در خان یونس هم شش تن در پی حمله هوایی اسرائیل کشته شدند.

حکومت حماس در غزه می‌گوید که تاکنون بیش از ده هزار تن در این منطقه کشته شده‌اند که ۴۰ درصد آنها، کودک هستند.

در مقابل، اسرائیل هدف قرار دادن عمدی فلسطینیان غیرنظامی در غزه را رد کرده و گفته است که حماس از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

ارتش اسرائیل چندین بار گفته است که حماس تونل‌های خود را در زیر بیمارستان‌ها حفر کرده است و شبه‌نظامیانش خود را با آمبولانس‌ها منتقل می‌کند.

اسرائیل، آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا و ژاپن، گروه شبه‌نظامی حماس را که مورد حمایت جمهوری اسلامی است، سازمانی تروریستی می‌دانند.

در این حال، دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، گفت که مهندسان ارتش این کشور از مواد منفجره برای تخریب شبکه تونل‌های حماس، که صدها کیلومتر در زیر غزه امتداد دارد، استفاده می‌کنند.

از سوی دیگر، مقامات سازمان ملل متحد، سازمان‌های امدادرسان و همچنین اعضای «گروه هفت» خواستار توقف بشردوستانه درگیری‌ها شده‌اند تا امکان کمک‌رسانی به غیر نظامیان فلسطینی در غزه فراهم شود.

سازمان ملل می‌گوید که سیستم بهداشتی غزه در حال فروپاشی است، بر اثر حملات هوایی آسیب خورده و ذخیره سوخت و دارو رو به اتمام است.

کاخ سفید روز دوشنبه ۱۵ آبان اعلام کرد که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر سرائیل، در یک تماس تلفنی درباره امکان توقف‌های تاکتیکی برای اجازه دادن به غیرنظامیان غزه برای خروج ایمن از مناطق جنگی، اطمینان از رسیدن کمک به غیرنظامیان نیازمند، و چگونگی آزادی احتمالی گروگان‌‌های حماس گفت‌وگو کردند.

در همین حال، وزرای خارجه گروه هفت در نشست خود در ژاپن، در بیانیه‌ای تاکید کردند که از نظر آنان، راه حل دو کشور همچنان «تنها راه برای رسیدن به صلح پایدار و مطمئن باقی می‌ماند.»

در این بیانیه آمده است که گرچه اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند ولی غیرنظامیان باید محافظت شوند و قوانین بشردوستانه بین‌المللی باید رعایت شوند.

در مقابل، اسرائیل می‌گوید تا زمانی که ۲۴۰ گروگانی که حماس در نخستین روز حمله به اسرائیل در ۱۵ مهرماه به اسارت گرفته است، آزاد نشوند، با آتش‌بس موافقت نخواهد کرد.

XS
SM
MD
LG