یک مقام اسرائیلی جمعه ۲۶ آبان گفت که کابینه جنگی این کشور اجازه ورود روزانه دو کامیون سوخت به غزه را برای کمک به تامین نیازهای سازمان ملل متحد صادر کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این مقام که هویت او افشا نشده است، در ادامه افزود که این تصمیم پس از درخواست واشنگتن اتخاذ شده است.
او گفت که اجازه ورود سوخت به غزه، به اسرائیل فضای بیشتری برای مانور در عرصه بین المللی میدهد تا بتواند به کارزار خود برای نابودی حماس در این منطقه ادامه دهد.
آمریکا، اتحادیه اروپا، و ژاپن گروه شبهنظامی حماس را که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، به عنوان یک گروه تروریستی شناسایی کردهاند.
به گفته این مقام اسرائیلی، این مقدار سوخت، «حداقل» نیاز لازم برای پشتیبانی از سیستمهای آب، فاضلاب، و سایر امور بهداشتی غزه برای جلوگیری از همهگیری بیماری است.
گرسنگی در غزه
ارسال کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد به غزه جمعه بار دیگر به دلیل کمبود سوخت و قطعی ارتباطات به حالت تعلیق درآمد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این تعلیق، مصیبت هزاران فلسطینی گرسنه و بیخانمان را در شرایطی که سربازان اسرائیلی در حال نبرد با شبهنظامیان حماس در این منطقه هستند، بیشتر کرد.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، اعلام کرد که غیرنظامیان به دلیل کمبود ذخایر غذایی با «احتمال گرسنگی فوری» روبرو هستند.
به رغم ورود جنگ به هفتمین هفته خود، و با وجود درخواستهای بینالمللی برای آتشبس یا حداقل ایجاد وقفههای بشردوستانه، نشانهای از توقف مشاهده نمیشود.
خبرگزاری فلسطینی «وفا» اعلام کرد در حمله اسرائیل به گروهی از آوارگان در نزدیکی گذرگاه مرزی رفح بین نوار غزه و مصر، گذرگاه انتقال کمکها، تعدادی فلسطینی کشته و زخمی شدند.
شبکه تلویزیونی «الجزیره» نیز به نقل از منابعی اعلام کرد که در این حمله ۹ تن کشته شدند. الجزیره همچنین اعلام کرد که در حمله اسرائیل به خانه ای در اردوگاه آوارگان «نصیرات» در مرکز غزه، دست کم ۱۸ فلسطینی کشته شدند. اسرائیل درباره این حملات اظهارنظری نکرده است و خبرگزاری رویترز نمیتواند بصورت مستقل آنها را تأیید کند.
ارتش اسرائیل که حملات خود را در شمال غزه متمرکز کرده است، جمعه اعلام کرد که حملات هوایی و زمینی خود را علیه اهداف حماس و جهاد اسلامی با شدت ادامه میدهد.
همهگیری بیماری در غزه
سازمان بهداشت جهانی، جمعه اعلام کرد که نگران همهگیری بیماری در غزه است و هفتهها بمباران اسرائیل منجر به ازدحام جمعیت در پناهگاههایی بدون خوراک کافی و آب تمیز شده است.
ریچارد پیپرکورن، نماینده سازمان بهداشت جهانی در مناطق اشغالی فلسطینی گفت: «با فرا رسیدن فصل زمستان ما به شدت نگران همهگیری بیماری هستیم».
او در ادامه افزود که بیش از ۷۰ هزار مورد عفونت حاد تنفسی و بیش از ۴۴ هزار مورد اسهال ثبت شده که بسیار فراتر از حد انتظار است.
سازمان بهداشت جهانی پیش از این نسبت به «روندهای نگران کننده» گسترش بیماری در غزه هشدار داده بود. حملات هوایی و زمینی اسرائیل سیستم بهداشتی و دسترسی به آب سالم را مختل کرده و باعث هجوم مردم به پناهگاهها شده است.
شروع فصل بارندگی و احتمال جاری شدن سیل نیز نگرانیها را در مورد لبریز شدن سیستم فاضلاب این منطقه پرجمعیت و گسترش بیماری افزایش داده است. پیشتر فقدان سوخت باعث تعطیلی ایستگاههای پمپاژ فاضلاب و کارخانههای نمکزدایی شده و خطر آلودگی آب و شیوع بیماری را افزایش داده است.
به گفته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، حدود ۸۱۳ هزار آواره فلسطینی در حداقل ۱۵۴ پناهگاه که توسط آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد اداره می شود، ساکن هستند.