بر اساس یافتههای یک نظرسنجی داخلی در ایران، ۷۸.۵ درصد از شهروندان دستکم از یک رسانه اجتماعی استفاده میکنند. این رقم برای جوانان ۱۸ تا ۲۹ سال ۹۶.۹ درصد، در مراکز استانها ۸۶.۲ درصد و برای افراد دارای تحصیلات دانشگاهی ۹۵.۳ درصد اعلام شده است.
مطابق تازهترین نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، ایسپا، که در خرداد ۱۴۰۱ در میان ۱۵۴۱ نفر به صورت تلفنی انجام شده، میزان استفاده از واتساپ ۷۱.۱ درصد، اینستاگرام ۴۹.۴ درصد و اپلیکیشن فیلترشده تلگرام ۳۱.۶ درصد بوده است.
پیش از این، آیتالله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی بارها با انتقاد از نهادهای مسئول نسبت به شرایط حاکم بر اینترنت در ایران، فضای مجازی را «واقعا ول» و «رها و بدون قید و بند» توصیف کرده است.
بنا بر اطلاعات ارائه شده در نظرسنجی ایسپا، سه درصد مردم از توییتر و تنها ۱.۳ درصد از شهروندان ایران از کلابهاوس استفاده میکنند.
یافتههای این نظرسنجی نشان داده است که در میان جوانان ۱۸ تا ۲۹ سال، ۸۷.۷ درصد از واتساپ، ۷۴.۴ درصد از اینستاگرام و ۵۵ درصد از تلگرام استفاده میکنند.
این آمار در میان افراد بین ۳۰ تا ۴۹ سال، برای واتس اپ ۷۸.۸ درصد، اینستاگرام ۵۳.۶ درصد و تلگرام ۲۸.۲ درصد بوده است.
استفاده از این اپلیکیشنها در مراکز استانها بیش از سایر شهرها بوده و در روستاها کمترین امیزان استفاده را داشتهاند.
بنا بر دادههای این مرکز افکارسنجی، میزان استفاده از اپلیکیشن تلگرام نسبت به نظرسنجی پیشین که در تیر ۱۴۰۰ انجام شده، ۹ درصد کاهش داشته است.
این میزان استفاده از رسانههای اجتماعی در ایران در حالی است که برای استفاده از اینترنت در کشور محدودیتهایی وجود دارد و مقامات جمهوری اسلامی به دنبال محدودسازی بیشتر آن، بهویژه در خصوص شبکههای اجتماعی هستند.
همچنین ببینید: محدودسازی اینترنت در ایران؛ یک نماینده مجلس: محکم پای «طرح صیانت» ایستادهایمبه همین دلیل، ۵۵ نهاد فعال در زمینه حقوق بشر در بیانیهای از مجلس شورای اسلامی خواستند فورا و به طور کامل «طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» را که به «صیانت از کاربران» مشهور شده از دستور کار خارج کند. این نهادها همچنین نسبت به نقض حقوق اساسی شهروندان ایران در صورت تصویب این طرح هشدار دادهاند.
همچنین ببینید: هشدار ۵۵ سازمان حقوق بشری: «طرح صیانت» حقوق اساسی مردم ایران را نقض میکند