لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۴

ادامه تلاش‌ها برای محدودسازی اینترنت؛ یک نماینده: ۸۰ درصد «کلاهبرداری‌ها» در پلتفرم‌های خارجی است


شبکه‌های اجتماعی
شبکه‌های اجتماعی

یک نماینده مجلس شورای اسلامی با استناد به «پلیس فتا» ادعا کرد که «۸۰ درصد» کلاهبرداری‌های اینترنتی در «پلتفرم‌های خارجی» صورت می‌گیرد و خواهان به سرانجام رسیدن طرح «ساماندهی فضای مجازی» شد.

به گزارش خبرگزاری‌ها در ایران، علی‌اکبر علیزاده نماینده دامغان روز چهارشنبه ۱۷ فروردین در نطق میان‌دستور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مدعی شد که حمله به طرح صیانت «از همان ابتدا» با «تولید ۱۱ هزار محتوا» از «۶۶ حساب اینترنتی» آغاز شد و در داخل کشور «برخی لیبرال‌ها همه توان خود را برای سیاه‌نمایی علیه این طرح به کار گرفتند.»

او وضعیت کنونی شبکه‌های مجازی در ایران را «ولنگاری فضای مجازی» توصیف کرد و از مجلس خواست «یک بار برای همیشه» به آن پایان دهد.

علیزاده با استناد به اعلام رسمی پلیس فتا گفت که «بیش از ۸۰ درصد کلاهبرداری‌ها» در پلتفرم‌های خارجی صورت می‌گیرد و سالانه «۴۰ هزار میلیارد تومان» ارز به وسیله «سایت‌های شرط‌بندی» از ایران خارج می‌شود.

این نماینده مجلس از «فروش کودک، اسلحه، داروهای قاچاق و شبکه‌سازی جاسوسی و فساد اخلاقی» به عنوان «بخش کوچکی از نابسامانی‌ها» در فضای مجازی نام برد و خواستار مقابله با آن شد.

مقامات پلیس فتا مدت‌ها است تلاش می‌کنند برای جلوگیری از آنچه کلاهبرداری از شهروندان اعلام می‌کنند، آنها را به نصب نرم‌افزارها از «اپ‌استورهای داخلی» تشویق کنند، اما بیشتر مردم همچنان به نرم‌افزارهای خارجی اعتماد بیشتری دارند.

مهدی صارمی‌فر، روزنامه‌نگار حوزه علم و فناوری، پیش از این در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا در این زمینه گفته است مقامات جمهوری اسلامی اتفاقا آن جا که حرف از «صیانت» می‌شود باید دنبال این هدف باشند که از کلاهبرداری جلوگیری کنند،‌ اما چنین نیست و «می‌بینیم که در طرح صیانت به دنبال تسلط نظامیان بر اینترنت کشور است.»

ایران تعامل جدی با شرکت‌هایی مثل گوگل ندارد. به گفته این کارشناس حوزه علم و فناوری، این به دلیل وضعیت خاصی است که جمهوری اسلامی برای مردم ایران ایجاد کرده است. اگر وضعیت نرمال بود، در یک کشور عادی مسائلی که به امنیت شخصی مردم مربوط می‌شود، کانال‌های مشابهی با جهان برای چک کردن داشتند و از روش‌های عادی مثل دیگر کشورهای جهان امنیت کاربران ایرانی را تأمین می‌کردند.

مجلس شورای اسلامی شانزدهم اسفند تصویب کرد که دو درصد از درآمد کسب‌شده از تراکنش‌های نظام بانکی ایران به «پلیس فتا»، که متولی نظارت بر اینترنت و فضای مجازی است، تعلق بگیرد.

از سویی، مجلس همچنان طرح «صیانت از کاربران فضای مجازی» را در دست تدوین دارد؛ طرحی که از آن به عنوان یکی از خواسته‌های اصلی رهبر جمهوری اسلامی ایران نام برده می‌شود.

XS
SM
MD
LG