۵۵ نهاد فعال در زمینه حقوق بشر در بیانیهای از مجلس شورای اسلامی خواستند فورا و به طور کامل «طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» را که به «صیانت از کاربران» مشهور شده از دستور کار خارج کند. این نهادها همچنین نسبت به نقض حقوق اساسی شهروندان ایران در صورت تصویب این طرح هشدار دادند.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشری در ایران، هرانا، که از امضاءکنندگان این بیانیه است میگوید سازمانهای حقوق بشری در بیانیه خود با ابراز نگرانی از تصویب «طرح صیانت» گفتهاند اگر این طرح تصویب شود، «مجموعهای از حقوق اساسی مردم در ایران از جمله حق آزادی بیان و حق حریم خصوصی نقض» میشود.
در بیانیه این ۵۵ نهاد حقوق بشری از جامعه بینالمللی و کشورهایی که درگیر گفتوگوهای دوجانبه و چندجانبه با ایران هستند، خواسته شده که مقامات جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دهند که نسبت به تعهدات حقوق بشری خود پایبند باشند.
در این بیانیه که به نوشته هرانا به امضای سازمانهایی از جمله بنیاد عبدالرحمن برومند، عدالت برای ایران، حقوق بشر ایران، مرکز اسناد حقوق بشر ایران، و اتحاد برای ایران رسیده، تصریح شده است که «تصویب و اجرای طرح صیانت در عمل وابسته به میل کمیسیون کوچکی از نمایندگان است که مصر به نقض حقوق مردم در تمام کشور هستند.»
نهادهای حقوقبشری امضاکننده این بیانیه تأکید کردهاند که «خطر تصویب طرح صیانت قریبالوقوع و محتمل است و اراده مقامات جمهوری اسلامی با وجود اعتراض گسترده در داخل و خارج از ایران، بر «تصویب این طرح واپسگرایانه است.»
از تصویب طرح موسوم به «صیانت»، به عنوان اجرای یکی از خواستهای اصلی آیتالله خامنهای نام برده میشود.
آیتالله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی بارها با انتقاد از نهادهای مسئول نسبت به شرایط حاکم بر اینترنت در ایران، فضای مجازی را «واقعا ول» و «رها و بدون قید و بند» توصیف کرده است.
پیش از این یک روزنامه چاپ تهران درباره نسخه نهایی طرح صیانت فضای مجازی نوشته است، متن این طرح پنج بار تغییر کرده و در متن نهایی برای راهاندازی اینترنت ملی «نقش نیروهای نظامی و مسلح پررنگ است.»
مهدی صارمیفر روزنامهنگار حوزه علم و فناوری در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفته است مقامات جمهوری اسلامی ایران آن جا که حرف از «صیانت» میشود باید دنبال این هدف باشند که از کلاهبرداری جلوگیری کنند، اما چنین نیست و در طرح صیانت به دنبال تسلط نظامیان بر اینترنت کشور هستند.