کمبود آب تهران بحرانی با توانایی فروپاشی نظام

بحران آب در ایران

مقامات وزارت نیرو از کاهش چشمگیر ذخایر آب سدهای کشور به‌خصوص سدهای پایتخت خبر داده و نسبت به احتمال بروز بحران بی‌آبی در ایران هشدار دادند.

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب و فاضلاب کشور با اشاره به کاهش ۱۸درصدی ذخایر سدهای ایران گفت: خطر کمبود آب بیش از هر زمان دیگری احساس ‌می‌شود و در صورت تداوم روزهای بدون باران، احتمال قطعی و جیره‌بندی آب در تهران وجود دارد.

اداره آب و فاضلاب استان تهران هم اعلام کرد در شرایط معمول، میزان ذخایر مخازن آب تهران باید یک میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب باشد، اما اکنون این رقم ۷۰۰ هزار متر مکعب است.

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران هم چندی پیش گفت: «میزان آب موجود در ۵ سد اطراف تهران بسیار پایین است و اگر باران نیاید تهران ۱۰۰ روز بیشتر آب نخواهد داشت.»

یک عضو هیات مدیره فدراسیون صنعت آب نیز از مصرف ذخایر استراتژیک آب در تهران خبر داد.

حاجی کریم افزود: «به خاطر وضعیت وخیم آب تهران، در غرب، حقابه دشت قزوین و دشت‌های دیگر مانند ساوجبلاغ و شهریار را صرف تامین آب شرب می‌کنیم و در شرق تهران هم همه ظرفیت‌های آبی سد‌های لار، لتیان و نمرود را به علاوه چاه‌های عمیق استان، خرج تامین آب آشامیدنی مردم کرده‌ایم.»

روز دوشنبه کاوه مدنی، کارشناس ارشد محیط زیست که به تازگی به عنوان مدیر موسسه آب، محیط زیست و بهداشت دانشگاه سازمان ملل منصوب شده، نسبت به پیامدهای وخیم تغییرات آب‌و‌هوایی هشدار داد.

او افزود:«تغییرات آب و هوایی باعث کمبود آب، خشک شدن تالاب‌ها و سخت‌تر شدن کشاورزی می‌شود که این به نوبه خود به بیکاری، تنش، مهاجرت اجباری و در نهایت به درگیری منجر خواهد شد.»

مدنی، توان تاب‌آوری کشورهای مختلف در برابر ورشکستگی آبی را بسته به وضعیت اقتصادی آن‌ها دانست و تصریح کرد:« یکی از پیامدهای مشکل آب، کوچ وسیع روستانشینان به شهرها است که می تواند تبدیل به معضلی علیه امنیت ملی این کشورها شود.»