یک نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرونشست زمین در ایران و خطر «بلعیده شدن اصفهان» پیشنهاد کرده است برای مقابله با چنین وضعی «اصفهان ساحلی» ایجاد شود.
حسین میرزایی، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی، مدعی شده که با ایجاد «نمونه استانها» در سواحل و «انتقال جمعیت» به این نقاط میتوان «توازن جمعیت» را برقرار کرد و مشکلات موجود را حل کرد.
به گفته او نه تنها اصفهان، بلکه استانهای دیگر میتوانند «گوشهای از ساحل دریا» را در اختیار گیرند تا «نمونهای از استان خودشان را کنار ساحل به وجود بیاورند.»
میرزایی درباره «وضعیت بحرانی» فرونشست زمین استان اصفهان گفته است که در دو سال گذشته برای «سران سه قوه» نامهای ارسال و تأکید کرده که اگر وضعیت فرونشست در اصفهان ادامه پیدا کند «زمین، اصفهان را خواهد بلعید» و اگر به داد اصفهان نرسند، در زمانی «نه چندان دور» و شاید آیندهای نزدیک «باید اصفهان را در کتابهای تاریخ جستوجو کنیم.»
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر «یک سانتیمتر فرونشست» زمین در سال، ساختمانها و «فضاهای شهر را تهدید میکند»، گفته است: میزان فرونشست زمین در شهر اصفهان هرسال بین «۱۹ تا ۲۰ سانتیمتر» است.
بحران آب و مدیریت نامناسب آن، از جمله چالشهای بسیار جدی مناطق مختلف کشور محسوب میشود، تا آنجا که مصطفی فداییفرد، رئیس کمیته تخصصی ارزیابی سیلاب «کمیته ملی سدهای بزرگ ایران» مهرماه ۱۴۰۰ با انتقاد از نبود «طرح جامع آب مصوب و قابل اتکا در کشور»، گفته بود «مناطق وسیعی» از ایران در معرض خطر «فرونشست زمین» و «کوچ ناگزیر ۳۷ میلیون» نفر به مناطق شمالی و غربی کشور قرار دارد.
علی بیتالهی، رئیس بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی ایران بیست و هشتم تیرماه با تایید تداوم پدیده «فرونشست» در اصفهان گفته بود: مگر «کار خاصی» در اصفهان انجام دادهایم که فرونشست زمین متوقف شود و یا «معجزهای» رخ داده است.
هر چند تاکنون فرونشست زمین در مناطق مختلف ایران همچون بخشهایی از اصفهان، دشت ورامین و یا نسیمشهر تهران منجر به «تخلیه گسترده» مناطق مسکونی نشده اما برخی از کارشناسان پیشبینی میکنند که تداوم این بحران، میتواند به «کوچ اجباری» و «تغییر محل سکونت» شمار بسیاری از افراد در فلات ایران منجر شود.