معاون وزیر خارجه ایران در واکنش به این اظهار نظر وزیر خارجه فرانسه که مذاکرات وین باید از همانجا که در ماه ژوئن متوقف شد از سر گرفته شود، گفت، موضوع اصلی مذاکرات پیش رو پیامدهای ناشی از خروج ایالات متحده از برجام و فقط منحصر به تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران است.
به گزارش ایرنا، روز چهارشنبه ۱۹ آبان علی باقری کنی، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: «ما مذاکره هستهای نداریم، زیرا موضوع هستهای در سال ۱۳۹۴ در قالب توافقی بین ایران و ۵+۱ به طور کامل حاصل شد.»
این اظهارات باقری کنی در واکنش به سخنان دیروز ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، است که گفته بود ازسرگیری مذاکرات با قدرتهای جهانی درباره احیای توافق هستهای در پایان نوامبر باید از همان جایی که در ماه ژوئن متوقف شد ادامه یابد.
خبرگزاری رویترز این اظهارات وزیر خارجه فرانسه را نشاندهنده افزایش نگرانیها در مورد لفاظیهای علنی جمهوری اسلامی در آستانه از سر گیری دوباره مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده در وین دانسته بود.
همچنین ببینید: وزیر خارجه فرانسه: مذاکرات وین باید از همان جایی که متوقف شد ادامه یابد
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده نیز روز دوشنبه در دیدار با وزیر خارجه مصر درباره در خصوص جمهوری اسلامی ایران گفت: «ما در مورد ایران نگرانیهای جدی و مشترکی در رابطه با نفوذ بیثباتکننده ایران در منطقه، از جمله حمایت آن کشور از تروریسم، برنامه موشکهای بالستیک، و رویه ظالمانه بازداشت خودسرانه اتباع خارجی - از جمله شهروندان آمریکایی - برای اعمال فشار سیاسی داریم. ایران با داشتن تسلیحات هستهای نیرویی به مراتب بیثباتکنندهتر در منطقه و فراتر از آن خواهد بود.»
به گفته آقای بلینکن، «به همین دلیل است که پرزیدنت بایدن اخیرا با همتایان آلمانی، فرانسوی و بریتانیایی خود در مورد این که چگونه میتوانیم برای بازگرداندن ایران به برجام، یا همان توافق هستهای، با یکدیگر همکاری کنیم، گفتوگو کرده بود.»
همچنین ببینید: وزیر خارجه آمریکا در دیدار با همتای مصری: اقدامات جمهوری اسلامی ایران نگرانکننده است
ایران و آمریکا از زمان روی کار آمدن پرزیدنت بایدن مذاکرات غیرمستقیمی را در وین اتریش آغاز کردند اما در اواخر دولت حسن روحانی این مذاکرات تعلیق شد.
این مذاکرات قرار است از روز هشتم آذر در وین از سر گرفته شود.
ایالات متحده بارها گفته است که اگر ایران به رعایت کامل تعهدات خود در برجام بازگردد، آمریکا نیز ضمن برداشتن تحریمهای مرتبط، به برجام باز خواهد گشت.