نماینده ایران در آژانس برای شفاف سازی فعالیت های اتمی تعهد نداد

نماینده جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین الملی انرژی اتمی، از دادن تعهد درباره اقدامات شفاف سازی، که بخشی از توافق مقدماتی اتمی ایران با شش قدرت جهانی بود، خودداری کرده است. شفاف سازی در مورد برنامه اتمی ایران، بخشی از درخواست های آمریکا از ایران بوده است.

آمریکا از ایران خواسته است پروتکل الحاقی را که دسترسی سرزده به مراکز اتمی را اجازه می دهد، و ماده دیگری را که ایجاب می کند ایران ساختن هر مرکز جدیدی را زودتر اطلاع دهد، اجرا کند.

اما ، به گزارش رویترز، رضا نجفی روز پنجشنبه گفت «هنوز مسائلی وجود دارد که باید بحث شود» و افزود ایران می خواهد متن نهایی را ببیند و پیش از آن نمی توان پیشداوری کرد.

نجفی اظهار عقیده کرد که علیرغم اختلافات بر سر ظرفیت برنامه غنی سازی ایران، ایران و قدرت های جهانی می توانند تا ضرب الاجل تعیین شده به توافق برسند.

این در حالی است که همزمان با آغاز مذاکرات هسته‌ای معاونان وزیران خارجه ایران و آمریکا با حضور نماینده اتحادیه اروپا در وین، وزیر امور خارجه فرانسه روز پنجشنبه گفت هنوز تضمینی برای راستی‌آزمایی فعالیت‌های ایران در توافق اتمی وجود ندارد.

لوران فابیوس در مصاحبه‌ای در پاریس درباره مذاکرات جاری قدرت‌های جهانی عضو گروه ۱+۵ با ایران به منظور نگارش متن توافق جامع هسته‌ای، گفت توافق «باید قابلیت راستی‌آزمایی داشته باشد، اما در این باره هنوز هیچ تضمینی نیست.»

به گزارش نیلوفر پورابراهیم خبرنگار صدای آمریکا در پاریس، آقای فابیوس ، که کشورش معمولا موضعی سختگیرانه در مذاکرات اتمی با ایران داشته است، تاکید کرد که توافقی که در آن امکان راستی آزمایی وجود نداشته باشد، اجرایی نیست.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

نماینده ایران در آژانس برای شفاف سازی فعالیت های اتمی تعهد نداد

ایران از دیرباز بدگمانی های غرب را که این کشور از برنامه اعلام شده انرژی اتمی غیرنظامی بعنوان پوششی جهت کسب توانایی ساختن بمب استفاده می کند، رد کرده است. برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی، قدرت های غربی می خواهند ایران بازرسی های بدون مانع را قبول کند.

لورا کندی، نماینده آمریکا درآژانس بین المللی انرژی اتمی، در جلسه هیئت مدیره آژانس گفت مهم است ایران مواد مندرج در توافقنامه، و نیز پروتکل الحاقی را اجرا کند.

او همچنین گفت ایران هنوز به پرسش های دیرینه آژانس درباره «ابعاد نظامی احتمالی» برنامه اتمی که بیشتر مربط به سال های پیش از ۲۰۰۳ است، پاسخ نداده است.

نجفی موضع تهران را که برخی از اسناد آژانس در مورد ابعاد نظامی جعلیات اطلاعاتی است تکرار کرد و گفت تا آژانس استفاده از این اسناد را متوقف نکند، پیشرفتی در تحقیقات در باره فعالیت های اتمی گذشته ایران صورت نخواهد گرفت.

ایران و گروه ۱+۵ پس از رسیدن به تفاهم سیاسی درباره اجزای اساسی توافق جامع اتمی در اواسط فروردین ماه، روند نگارش متن نهایی توافق را از دهم اردیبهشت آغاز کردند. پس از چند دور مذاکره، دور هفتم این گفتگوها از روز چهارشنبه در وین از سر گرفته شد.