محمد راجی، درویش گنابادی، «بر اثر ضربات وارده» در بازداشت جان باخت

گزارش ها از ایران حاکی از آن است که دست کم یکی از درویشانی که در ناآرامی‌های دو هفته پیش در خیابان گلستان هفتم در پاسداران تهران دستگیر شد، پس از بازداشت جان باخته است.

وبسایت مجذوبان نور که اخبار دراویش گنابادی را منتشر می کند، روز یکشنبه ۱۳ اسفند گزارش داد که مامواران پلیس به خانواده محمد راجی، درویش ۵۶ ساله که در حوادث دوشنبه ۳۰ بهمن در منطقه پاسداران بازداشت شد، خبر دادند که آقای راجی جان باخته است.

به نوشته این سایت، ماموران پس از اینکه روز شنبه خانواده آقای راجی را به اداره آگاهی در خیابان شاپور فراخواندند اعلام کردند که او در کما بسر می‌برد اما یک روز بعد ماموران نیروی انتظامی اطلاع دادند که آقای راجی بر اثر ضربات وارده درگذشته است.

وبسایت مجذوبان نور نوشته است که آقای راجی از فرماندهان سپاه در دوره جنگ ایران و عراق بود.دختر او نیز به برخی از وبسایت‌های خبری گفت که آقای راجی در زمان جنگ ایران و عراق فرماندهی چند گردان سپاه راه به عهده داشت و در جنگ دچار معلولیت و ناراحتی ریه شده بود.

محمد راجی یکی از صدها درویشی است که در جریان ناآرامی ها و زد و خوردهای ۳۰ بهمن با ماموران پلیس، بازداشت شد. گفته می شود که پسر آقای راجی نیز در بازداشت به سر می‌برد.

جمعی از دراویش گنابادی روز دوشنبه ۳۰ بهمن در اعتراض به تداوم بازداشت درویش سالخورده، نعمت الله ریاحی، مقابل کلانتری خیابان پاسداران تجمع کرده و شعار دادند.

این تجمع در ادامه با دخالت نیروهای یگان ویژه به خشونت و درگیری شدید دراویش با ماموران منجر شد. منابع رسمی ایران بعد اعلام کردند سه مأمور پلیس در حمله یک اتوبوس کشته شدند و دو نیروی بسیجی هم در جریان این وقایع جان خود را از دست داده اند.

فرهاد نوری، فعال حقوق دراویش درباره وضعیت دراویش بازداشت شده در حمله ماموران به خیابان پاسداران تهران به «کمپین حقوق بشر در ایران» گفت که ۱۷۰ نفر از دراویش به دلیل ضرب و شتم وارده در چهار بیمارستان تهران بستری شدند.

مقام های قضایی تهدید به برخورد با دراویش کرده‌اند. سایت مجذوبان نور نیز نوشت که دراویش بازداشت شده به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام، شرکت در تجمعات غیرقانونی و اخلال در نظم و آسایش عمومی» تفهیم اتهام شده‌ اند.

طی سال‌های اخیر تعداد زیادی از دراویش گنابادی به اتهام‌‌های امنیتی بازداشت و زندانی شده‌اند.

دولت ایالات متحده آمریکا و نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر اقدام ایران در سرکوب و نقض حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی را بارها محکوم کرده‌اند.

در آخرین گزارش وزارت خارجه آمریکا درباره نبود آزادی های دینی در برخی نقاط جهان از جمله ایران به آزار دراویش و نقض حقوق آنان اشاره شده و آمده است: ایالات متحده همچنان صدای کسانی خواهد بود که -در ایران و سراسر جهان- خواهان زندگی مسالمت آمیز در راستای باورهای وجدانی خویش هستند.