فرزندان میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران معترضان سال ۸۸ که در حصر خانگی به سر میبرند، سخنان دبیر شورای امنیت ملی درباره حصر را رد کردند.
پس از اینکه علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی روز سهشنبه نهم آبان به خبرنگاران گفت که استفاده واژه «حصر» درباره میرحسین موسوی و «مهدی کروبی» درست نیست و «آنها هر کس را که اراده میکنند میتوانند ببینند»، دختران میرحسین موسوی و فرزند مهدی کروبی این موضوع را رد کردند.
این سخن علی شمخانی ۱۰ روز پس از آن بیان شد که مهدی کروبی برای نخستین بار از آغاز حصر خانگی با کسی به غیر از مقامات حکومتی و اعضای خانوادهاش دیدار کرد.آقای کروبی در آن روز با یکی از دوستانش، اسماعیل دوستی، دیدار کرد.
با این حال، حسین کروبی، در واکنش به سخنان شمخانی گفت که در مورد ملاقات با آقای دوستی، نیروهای امنیتی تصمیم گرفتند که فرد ملاقات کننده به دیدار آقای کروبی برود. در مورد اشخاص دیگر هم به همین ترتیب بوده و آقای کروبی نگفته که چه کسی به دیدارش برود.
به نوشته وبسایت کلمه، فرزند مهدی کروبی گفت که محصوران در این هفت سال اجازه خروج از خانه نداشته، با ماموران در خانه زندگی کرده و تنها با اجازه ماموران امکان ملاقات با فرزندان خود را داشتهاند. او با بیان اینکه مسئولان قضایی و امنیتی بارها از این وضعیت با واژه «حصر» یاد کرده و آنرا مصوبه شورای امنیت خواندهاند، گفت: « این که پس از هفت سال گفته شود حصری وجود ندارد کار مناسب، اخلاقی نیست.»
او همچنین این سخنان علی شمخانی را پاک کردن صورت مسئله خواند.
همزمان، نرگس و زهرا موسوی، دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، با انتشار پیامهایی در توئیتر به سخنان دبیر شورای عالی امنیت ملی اعتراض کردند.
زهرا موسوی در یک پیام توئیتری نوشت: «زهرا رهنورد و ميرحسن موسوی همچنان در حصر خانگی هستند و از ديدن اقوام و دوستان خود كما فی السابق محروم هستند.» و در پیام دیگری اضافه کرد: «با دروغهای بیشماری مواجه شدند محصورين، نظير استخر، اسب سواری، سفر، ديدار با افراد منتخبشان، ديدار آزاد با اقوام و خدمات پزشكی در حد سران قوا.»
نرگس موسوی نیز در توئیتر خود نوشت: «راست گفتند كه سه عزيز در حصر نيستند، از حصر بدتر شرايطي است كه قريب ٧ سال ادامه دادند تا هركس برای دور كردن خود از قبح آن، ناچار به توجيهی برايش باشد.»
او در پیام دیگری نیز نوشت که خانواده میرحسین موسوی و زهرا رهنورد تنها با «اجازه گاه و بیگاه زندانبانان» امکان ملاقات آنها را دارند.
دختران موسوی و رهنورد، اواخر مهر ماه گذشته نیز در نامهای به مراجع تقلید و روحانیون حوزههای علمیه و مدارس دینی از آنچه که ظلم بیبدیل به والدین خود نامیدند، انتقاد کردند.
آنها در این نامه نوشتند که پدر و مادرشان از حقوق اولیه انسانی محروم هستند و حتی به خدمات پزشکی نیز با تاخیر دسترسی پیدا میکنند.
میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، رهبران معترضان سال ۱۳۸۸ از زمستان سال ۸۹ در در حصر خانگی به سر میبرند.
مقامات رسمی جمهوری اسلامی، حصر خانگی را تصمیم شورای عالی امنیت ملی اعلام کردند.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در تبلیغات ریاست جمهوری خود وعده داد برای رفع حصر تلاش کند اما این حصر پابرجا مانده است.
برخی نمایندگان مجلس و اصلاح طلبان که حصر خانگی طولانی مدت را غیرقانونی میدانند و خواستار رفع آن هستند، از جمله علی مطهری نایب رئیس مجلس، گفتهاند که رهبر جمهوری اسلامی مخالف رفع حصر است.
به تازگی سخنگوی دولت آقای روحانی از تغییراتی در شرایط حصر در پی نشست شورای عالی امنیت ملی خبر داد اما سخنگوی قوه قضائیه تغییر در شرایط حصر را رد کرد.
حصر خانگی موسوی، رهنورد و کروبی انتقادهای بین المللی بسیاری به دنبال داشته است. وزارت خارجه ایالات متحده نیز در ششمین سالگرد حصر، خواستار آزادی آنها شد.