«صبا آذرپیک» روزنامه نگار ایرانی بازداشت شد

صبا آذرپیک، روزنامه‌نگار، از سوی دستگاه‌های امنیتی ایران بازداشت شد.

صبا آذرپیک روزنامه‌نگار ایرانی،‌ از سوی دستگاه‌های امنیتی در ایران بازداشت شد.

گزارش های غیررسمی حاکی از بازداشت خانم آذرپیک به دلیل انتشار نامه‌هایی به مجلس شورای اسلامی با سربرگ وزارت اطلاعات قبل از رای اعتماد محمد شریعمتداری، وزیر فعلی کار و امور اجتماعی ایران است.

این نامه‌ها درباره ارتباط شریعتمداری با پرونده ثبت سفارش و واردات غیرقانونی خودرو در زمان تصدی او بر وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است.

این در حالی است که وزیر کار و امور اجتماعی ایران در توئیتی بازداشت این خبرنگار را تایید کرد اما ادعای آذرپیک مبنی بر ارتباط خود با واردات غیرقانونی خودرو را کذب دانست.

در حالی که حساب کاربری توئیتر این خبرنگار پس از بازداشت از دسترس خارج شده است، بسیاری از کاربران از جمله روزنامه نگاران خواهان آزادی او هستند.

یاشار سلطانی، مدیر سایت معماری‌نیوز، که دو سال پیش افشاگری لیست «املاک نجومی» را انجام داده بود، در توئیتی درباره بازداشت آذرپیک نوشت که «خط نفوذ را در دستگاه‌های حساس بجوييد نه در ميان روزنامه نگاران.»

یکی از کاربران تصاویری از اسنادی که آذرپیک در رابطه با ارتباط شریعتمداری و واردات غیرقانونی خودرو منتشر کرده است را بازنشر کرد:

مازیار خسروی روزنامه نگار هم در توئیتی از وضعیت «اسف‌بار» آزادی بیان در ایران انتقاد کرد:

صبا آذرپیک به عنوان یک روزنامه نگار اصلاح طلب پیش از این نیز در سال ۹۳ به اتهام تبلیغ علیه نظام زندانی و پس از آن به قید وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

برخورد امنیتی و قضایی با مطبوعات و روزنامه‌نگاران در ایران سال‌ها است که توسط نهادهای قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی دنبال می‌شود، اما به دنبال حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ و اعتراضات گسترده مردمی، این برخوردها به اوج خود رسید.

جمهوری اسلامی در ‌هفته گذشته نیز «پویان خوشحال» خبرنگار روزنامه ابتکار را به اتهام اهانت به مقدسات بازداشت کرد. پیش از این هم «امیرحسین میراسماعیلی»، خبرنگار روزنامه جهان صنعت به خاطر توئیت طنز درباره امام رضا، به ۱۰ سال حبس محکوم شد.

نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده، جمهوری اسلامی ایران را به نقض آزادی بیان و سرکوب روزنامه نگاران متهم کرده و خواستار آزادی روزنامه نگارانی شده اند که صرفا به دلیل انجام وظیفه و شغل خود زندانی شده اند.

همچنین گزارشگر ویژه آزادی بیان سازمان ملل در گزارش خود با اشاره به سرکوب و نقض آزادی بیان توسط دولت ها در کشورهای مختلف، از سرکوب رسانه ها در ایران انتقاد کرد.