گروهی از فعالان سیاسی و اجتماعی داخل ایران و خانوادههای زندانیان سیاسی و کشتهشدگان حوادث سال ۸۸، با انتشار نامهای خطاب به مسئولان سه قوه، خواستار رعایت حقوق شهروندی و قانونی صبا آذرپیک، روزنامه نگار زندانی، و فراهم شدن مقدمات آزادی او شدند.
امضا کنندگان این نامه، با اشاره به نگهداری صبا آذرپیک در بازداشتگاهی دور از چشم نهادهای نظارتی و جلوگیری از امکان دسترسی به وکیل، نسبت به وضعیت این روزنامهنگار ابراز نگرانی کردند.
صباآذرپیک، خبرنگار روزنامه اعتماد و مجله تجارت فردا، هفتم خرداد ماه امسال در دفتر مجله تجارت فردا بازداشت شد اما آنگونه که در نامه یاد شده آمده است، هیچ نهادی مسئولیت پاسخگویی درباره بازداشت او را به عهده نگرفت.
این روزنامهنگار تنها دو بار با خانواده خود تلفنی صحبت کرده است و در حاشیهٔ دادگاهی که اخیرا برای پرونده قدیمی او، بدون حق مشورت و دسترسی به وکیل برگزار شد، خانوادهاش موفق به دیداری کوتاه با او شدند. وضعیت جسمی صبا آذرپیک براساس اعلام خانواده او بسیار نگران کننده است و گفته شده که او از نظر روحی تحت فشار است.
محمود علیزاده طباطبایی، وکیل صبا آذرپیک، روز یکشنبه به خبرگزاری ایلنا گفت که قرار بازداشت این روزنامه نگار، برای یک ماه دیگر تمدید شده است. وکیل صبا آذرپیک تمدید این قرار بازداشت را غیرقابل توجیه دانست «چرا که تحقیقات به اتمام رسیده و کیفرخواست باید صادر شود.»
امضا کنندگان نامه خطاب به مسئولان سه قوه، با استناد به گفته خانواده آذرپیک، «بازداشت و شیوهٔ نگهداری غیرقانونی وی را به خاطر انجام رسالت خبرنگاری و پیگیری تخلفات در موضوع حمله به بند ۳۵۰ و موضوع پرونده قتل ستار بهشتی» دانستند و اعلام کردندکه «در واقع او به خاطر انجام به وظیفه روزنامه نگاری خود بازداشت شده است.»
در پایان این نامه آمده است: «ما نسبت به وضعیت نامساعد صبا آذرپیک نگرانی شدید خود را اعلام میکنیم. ما از قوه قضائیه، مجلس شورای اسلامی و دولت جمهوری اسلامی خواستار پیگیری و تحقق این موارد و تضمین رعایت حقوق قانونی و شهروندی وی بنا بر قوانین جاری و مصوب کشور هستیم: به فوریت حق ملاقات و تماس این روزنامهنگار با خانوادهاش تضمین بشود، به وکیل او اجازه ملاقات و دسترسی به پرونده موکلش داده شود، پرونده او به شکلی شفاف رسیدگی شود و شرایط و مقدمات آزادی او به سرعت فراهم بشود.»
نرگس محمدی، فخرالسادات محتشمی پور، معصومه دهقان (همسر عبدالفتاح سلطانی)، پروین فهیمی(مادر سهراب اعرابی)، شهناز اکملی (مادر مصطفی کریم بیگی)، احمد منتظری، حسین انصاری راد، حسین شاه حسینی، فائزه هاشمی، نسرین ستوده، صادق زیباکلام، عیسی سحرخیز، مهدی خزعلی، محمدصادق جوادی حصار، عباس امیرانتظام، محمد ملکی، مرضیه رحیمی (همسر ابوالفضل قدیانی) و علی اصغر غروی از جمله امضا کنندگان این نامه هستند.
پیشتر، مادر صبا آذرپیک که اواخر خرداد در حاشیه دادگاه موفق شد برای دقایقی با او ملاقات کند، وضعیت دخترش را در این ملاقات «نامناسب با تب شدید و آسیب دیدگی کمر» توصیف کرده بود.
مادر این روزنامه نگار از نمایندگان مجلس خواسته بود که «به داد او و دخترش برسند» چرا که به گفته او یکی از دلایل بازداشت صبا آذرپیک، اطلاع رسانی این روزنامه نگار به نمایندگان مجلس درباره حمله به بند ۳۵۰ اوین بوده است.