لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۴۴

گزارشگر ویژه آزادی بیان سازمان ملل: ایران به سرکوب روزنامه‌نگاران ادامه می‌دهد


دوید کی، گزارشگر آزادی بیان سازمان ملل، گزارش خود را به کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل ارائه داد.
دوید کی، گزارشگر آزادی بیان سازمان ملل، گزارش خود را به کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل ارائه داد.

گزارشگر ویژه آزادی بیان سازمان ملل در گزارش خود با اشاره به سرکوب و نقض آزادی بیان توسط دولت ها در کشورهای مختلف، از سرکوب رسانه ها در ایران انتقاد کرد.

«دیوید کی» در گزارش خود که روز سه شنبه اول آبان به کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل ارائه داد، اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران همچنان به سرکوب روزنامه نگاران و رسانه ها ادامه می دهد.

او در این گزارش همچنین به عنوان یک نمونه از سرکوب روزنامه نگاران ایران، از آزار خانواده‌های روزنامه نگاران بی بی سی فارسی یاد کرد.

در این نشست، زهرا ارشادی، نماینده جمهوری اسلامی، در پاسخ به موضوع مطرح شده از سوی گزارشگر ویژه سازمان ملل، بدون پاسخ دادن به موضوع آزار کارکنان خبرنگاران شبکههای فارسی زبان از جمله بی بی سی فارسی، گفت که جمهوری اسلامی هدف جنگ رسانه ای است.

او گفت که بی بی سی فارسی «مشغول پمپاژ کور نفرت، ساخت اخبار دروغین و تحریک و تخریب» است و اضافه کرد که این رسانه قابل اعتماد نیست.

نماینده جمهوری اسلامی، آزار خانواده های کارکنان بی بی سی را به طور مشخص رد نکرد.

نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر و آزادی بیان، از ایران به عنوان یکی از بزرگترین زندانهای روزنامه نگاران یاد کرده و بارها از سرکوب و آزار روزنامه نگاران توسط جمهوری اسلامی انتقاد کرده اند.

دیده بان حقوق بشر در گزارش سال ۲۰۱۷ خود اعلام کرد که نیروهای امنیتی و اطلاعاتی دهها روزنامه نگار، چهره های سرشناس در اتحادیه های کارگری، و فعالان در رسانه های اجتماعی را احضار، بازداشت و شکنجه کردند.

علاوه بر برخورد با روزنامه نگاران داخل کشور، جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر خانواده روزنامه نگاران شاغل در رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور را احضار، بازداشت و گاه ممنوع الخروج کرده است.

این اقدام، اسفند ماه گذشته واکنش وزارت خارجه آمریکا و دبیرکل سازمان ملل را در پی داشت.

هدر ناوئرت ، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ۲۴ اسفند در بیانیه خود، با اشاره به گزارش گزارشگر ویژه درباره نقض حقوق بشر گفته بود در این گزارش آمده که جمهوری اسلامی ایران از جمله آزار و بازداشت و ممنوع الخروجی را درباره خانواده کارکنان بی بی سی فارسی اعمال کرده که این اقدام «غیر قابل قبول» است.

او گفته بود: «ایالات متحده از رژیم ایران می‌خواهد که به وظایف خود طبق میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی عمل کند که این کشور را موظف به رعایت آزادی بیان می‌کند.»

بیانیه خانم ناوئرت چند روز پس از آن صادر شد که در حاشیه بررسی پرونده جمهوری اسلامی در شورای حقوق بشر سازمان ملل، به آزار روزنامه نگاران رسانه های فارسی زبان و خانواده های آنها در ایران اشاره شد.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل نیز از جمهوری اسلامی ایران خواست تا به اقدام‌های غیرقانونی علیه روزنامه نگاران مستقل چه بی‌بی‌سی و چه غیر بی‌بی‌سی و خانواده های آنها خاتمه دهد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG