اخبار منتشر شده توسط رسانههای حقوق بشری و رسانههای ایران حاکی است یک مرد جوان که در اصفهان به چند زن «کمحجاب» شلیک کرده، در کمتر از یک ماه با قرار وثیقه آزاد شده است. در همین حال دو وکیل و یک فعال مدنی به دلیل دادخواهی سلامت عمومی مردم ایران همچنان در بازداشت به سر میبرند و یک دانشجوی نخبه دومین سالروز تولدش را نیز در «بازداشت موقت» سپری کرد.
- شلیک به زنان در اصفهان
روزنامه شرق روز چهارشنبه ۲۱ مهر در گزارشی نوشت ۲۸ مرداد امسال یک مرد جوان «چند زن و حداقل یک مرد» را با «تیرهای ساچمهای کلت پنجونیم» مورد اصابت قرار داده است. بر اساس این گزارش، اگرچه ضارب بازداشت شده، اما در کمتر از یک ماه با قرار وثیقه آزاد شده است.
رئیس کل دادگستری استان اصفهان روز چهارشنبه به این موضوع واکنش نشان داد و با «نادقیق» توصیف کردن گزارش شرق مدعی شد ضارب «به مواد مخدر صنعتی» اعتیاد داشته و «با قرار تامین کیفری مناسب» آزاد شده است.
همچنین، روزنامه شرق به نقل از فعالان اصفهانی نوشت به چند زن دوچرخهسوار در اصفهان حمله شده و چند تن از آنان توسط فرد یا افرادی هل داده شده و دچار جراحات سطحی و عمیق شدهاند.
این رویدادها در حالی است که متهمان پرونده اسیدپاشی به زنان در استان اصفهان با گذشت هفت سال هنوز شناسایی نشدهاند و این پرونده در سال ۹۷، یعنی چهار سال پس از وقوع اسیدپاشی افراد ناشناس به زنان اصفهانی، از سوی مراجع قضایی بسته شد.
همچنین ببینید: پرونده اسیدپاشیهای اصفهان بدون دستگیری متهم مختومه شد
- آخرین روند پرونده وکلای زندانی
جلسه رسیدگی به پرونده دادخواهان سلامت به درخواست وکلای این پرونده به تعویق افتاده است. قرار بود دادگاه متهمان پرونده «دادخواهان سلامت» چهارشنبه ۲۱ مهرماه در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران برگزار شود.
خواهر آرش کیخسروی در توییتی نوشت جلسه دادگاه برگزار نشده و خانوادهها همچنان امید دارند که قرار بازداشت به وثیقه تبدیل شود.
دادخواهان سلامت شامل آرش کیخسروی، مصطفی نیلی، محمدرضا فقیهی و لیلا حیدری، چهار وکیل دادگستری، و مهدی محمودیان و مریم افرافراز، دو فعال مدنی، ۲۳ مرداد ماه با هجوم ماموران اطلاعات سپاه بازداشت شدند. با وجود آزادی برخی از این افراد، آرش کیخسروی، مصطفی نیلی و مهدی محمودیان کماکان در بازداشت به سر میبرند.
آرش کیخسروی و مصطفی نیلی، وکلای دادگستری، و مهدی محمودیان، فعال مدنی در نامهای خطاب به «هیات نظارت مرکزی بر حسن اجرای قانون و احترام به آزادیهای مشروع و حفظ حقوق شهروندی»، با تأکید بر حق دادخواهی، به نقض قانون در خصوص روند رسیدگی به پرونده خود اعتراض کرده اند.
این فعالان که در پی تصمیمشان برای شکایت از آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، و دیگر مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی به دلیل «بیتدبیری و بیاعتنایی در مقوله کرونا» بازداشت و زندانی شدهاند با اشاره به بازداشت غیرقانونی خود، آن را برخورد «دور از شأن و خلاف اخلاق و موازین قانونی و اسلامی» دانستند و گفتند که دستور بازداشت «غیر قانونی» آنها بدون در اختیار داشتن «ادله و یا اماراتی دال بر ارتکاب جرم» و برخلاف «اوضاع و احوال و قرائن مسلم قضیه» صادر شده است.
همچنین ببینید: برخورد امنیتی با دو وکیل و یک فعال بازداشتی به دلیل خودداری آنها از تعهد به عدم شکایت از خامنهای و مقامات
- دومین سالروز تولد علی یونسی در زندان
علی یونسی، زندانی سیاسی و دانشجوی نخبه، برای دومین بار سالروز تولدش را پشت میلههای زندان و در سلول انفرادی سپری کرد.
برادر این زندانی سیاسی در توییتی نوشت علی یونسی و امیرحسین مرادی همچنان جدا از هم در سلولهای بند ۲۰۹ با محدودیتهای زیادی روبرو هستند.
تداوم بازادشت موقت این زندانیان سیاسی و فعالان مدنی در حالی صورت میگیرد که غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه پیش از این گفته است مقامات قضایی «حدالمقدور» از صدور قرار بازداشت موقت پرهیز کنند.
همچنین ببینید: درخواست دهها استاد دانشگاه صنعتی شریف: امیرحسین مرادی و علی یونسی، دو دانشجوی نخبه را آزاد کنید