دومین مناظره تلویزیونی ۶ نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران به صف آرایی موافقان و مخالفان دولت تبدیل شد.
جنجالیترین بخشهای مناظره اول به تقابل حسن روحانی و اسحاق جهانگیری با محمدباقر قالیباف اختصاص داشت اما در مناظره دوم ابراهیم رئیسی و مصطفی میرسلیم به قالیباف پیوستند و مصطفی هاشمیطبا هم در نقش حامی دولت ظاهر شد.
ماجرای دختر وزیر آموزش و پرورش
از همان سوال اول مناظره که به رشد علمی کشور اختصاص داشت، محمدباقر قالیباف شهردار تهران حملات تند خود علیه دولت را آغاز کرد و گفت که دختر وزیر آموزش و پرورش به واردات لباس اشتغال دارد و این مساله باعث نگرانی است.
در مقابل اسحاق جهانگیری و حسن روحانی، قالیباف و اژهای معاون اول قوه قضائیه را به دروغگویی متهم کردند و شغل دختر وزیر را به موضوع بیارتباط دانستند.
کدام دولت انتقاد پذیر بود؟
مصطفی میرسلیم، نامزد حزب موتلفه اسلامی دولت حسن روحانی را به سرکوب منتقدان متهم کرد و گفت که دولت او در قبال منتقدان از عباراتی مانند «متوهم، بی شناسنامه، کم سواد» استفاده میکند.
آقای میرسلیم همچنین از دولت سیدمحمد خاتمی تمجید کرد و گفت «این تنها موردی بود که ما شاهد بودیم یک دولت به پیشنهاد یک حزب توجه میکند.»
این درحالی است که انتشار نام و تصویر سیدمحمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران در صداوسیما و مطبوعات ممنوع است.
در مقابل مصطفی هاشمیطبا مدعی شد که «بزرگترین هجمهها و تخریبها در روزنامهها و برخی از سایتها علیه دولت یازدهم اتفاق افتاده است.»
در روزهای گذشته نیز ویدئویی از محمود احمدینژاد در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن رئیس جمهوری سابق ایران میگفت در ایران «آزادی مطلق» وجود دارد اما تنها در مورد نقد او و دولت او.
رویکرد کاندیداها به برجام
توافق هستهای ایران و قدرتهای جهانی یکی از سوالات مناظره بود که از ابراهیم رئیسی طرح شد. این نامزد اصولگرا رویکرد دولت در برجام را زیر سوال برد و گفت دولت روحانی در جریان توافق هستهای پیامهایی حاکی از ضعف ایران به غرب مخابره میکرد و از خود ضعف نشان میداد.
محمدباقر قالیباف نیز اصل برجام را مورد تایید قرار داد اما گفت که تنها چهار درصد مردم ایران از نتایج آن بهرهمند شدهاند.
حسن روحانی در پاسخ عنوان کرد که اصولگرایان از ابتدا با برجام مخالف بودهاند و از ریاست جمهوری دونالد ترامپ خوشحال شدهاند چون انتظار داشتند او برجام را پاره کند.
ردپای شجریان و فرهادی در مناظره
حسن روحانی که در تبلیغات انتخاباتی دوره پیش مانور زیادی روی محمدرضا شجریان داده بود، این بار بدون نام بردن از او انتقاد کرد که چرا آثار شجریان از صداوسیما پخش نمیشود.
محمدرضا شجریان استاد بزرگ موسیقی ایرانی پس از طی مراحل درمان سرطان ریه در آمریکا به ایران بازگشته اما همچنان اجازه کار ندارد و آثارش از صداوسیما پخش نمیشود.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت حسن روحانی پیش از این اعلام کرده بود که توان دادن مجوز به شجریان برای اجرای کنسرت را ندارد.
اسحاق جهانگیری نیز به اصغر فرهادی، کارگردان نامدار سینمای ایران اشاره کرد تا در مناظرهای که قرار بود به سیاست و فرهنگ بپردازد اما کاندیداها ترجیح دادند به سوالات از پیش تعیین شده جواب ندهند، نام دو چهره سرشناس از موسیقی و سینما به میان بیاید.