وزارت بهداشت ایران از روز ۲۳ آذر تا ۲۴ آذر، شناسایی ۲ هزار و ۶۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.
به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۱۶۲ هزار و ۹۵۴ نفر رسید.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۵۲ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان کرونا را به ۱۳۰ هزار و ۸۸۳ نفر رساندند.
این در حالی است که بسیاری، از جمله تعدادی از خود مقامات کشور معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
وزارت بهداشت ایران از ۲۱ آذر، سیستم «محدودیت هوشمند» را در ادارهها اجرایی کرده است و تمامی کارمندان برای حضور در اداره ملزم به داشتن کارت واکسیناسیون هستند.
معاون فنی سلامت محیط و کار وزارت بهداشت میگوید از مدتی دیگر، ارباب رجوع ادارات هم باید با کارت واکسن وارد شوند.
در عین حال، نگرانی بابت ورود گونه امیکرون به کشور در حالی که میزان رعایت پروتکلها کاهش یافته و مدارس نیز فعالیت حضوری را از سر گرفتهاند بالا گرفته است.
با این حال، وزارت بهداشت ایران با ابلاغ یک دستورالعمل بهداشتی، مجوز برگزاری «مراسم فاطمیه» در مکانهای بسته را نیز صادر کرد.
همچنین ببینید: برگزاری «مراسم فاطمیه» در مکانهای سربسته به رغم نگرانی از شیوع گونه مسری «امیکرون» در ایران
از طرفی، تعدادی از مسئولان بهداشتی کشور نسبت به عادیانگاری در پی کاهش آمار کرونا هشدار دادهاند و مردم را به پرهیز از شرکت در اجتماعات ترغیب میکنند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجانشرقی میگوید متوسط رعایت شیوهنامههای بهداشتی در استان حدود ۶۵ درصد است. بدر شکوهی گفت بیشترین چالش، در پایانههای مسافری، نانوایی و مراکز خرید است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز نسبت به «کاهش حساسیتها» به رعایت پروتکلهای بهداشتی در پی کاهش آمارهای کرونایی و عبور از موج کنونی کرونا هشدار داد. وحید حسینی بر ضرورت پرهیز از شرکت در اجتماعات تأکید کرد و گفت « تا پایان کرونا فاصله داریم و ورود سویههای جدید بیماری نیز این نگرانی را افزایش داده است.»
دبیر شورای سلامت اهواز نیز در مورد عادیانگاری و کاهش میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی مانند استفاده از ماسک کاهش هشدار داده است. مهران احمدیبلوطکی گفت میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی مانند استفاده از ماسک به ۵۰ درصد رسیده است.
به گزارش خبرگزاری برنا، عدم رعایت بهداشت و استفاده از ماسک در نانواییها و عدم رعایت فاصلهگذاری و نبود تهویه مناسب در کلاسهای مدارس، موضوع بیشترین شکایتهای بهداشتی از سوم تا دهم آذر بوده است.
همچنین در حالی که پژوهشهای مختلف نشان داده است که دو دز واکسن در مقابل گونه مسری مانند امیکرون اثر کمتری دارد، بسیاری از کشورهای جهان، تزریق دز سوم را برای بالا بردن مقاومت در برابر این گونه جدید آغاز کردهاند.
در ایران، افراد بالای ۴۰ سال میتوانند دز یادآور را دریافت کنند اما تاکنون تنها ۴.۴ درصد از افراد بالای ۱۲ سال دز سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.