معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین میگوید از ۱۰ مهر تا ۲۰ آذر، ۳۸۴ دانشآموز در این استان با علائم حاد تنفسی در بیمارستان بستری شدهاند.
جلال رحمانی همچنین گفت از این آمار ۱۳۰ مورد بستری و ۱۰ مورد مثبت مربوط به رده سنی زیر ۱۲ سال بوده است.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر نیز از ابتلای ۱۶ دانشآموز به کرونا خبر داده است اما آن را «بی ارتباط با مدرسه» دانست.
اسد حصیری به خبرگزاری ایسنا گفت ۴ دانشآموز مبتلا به کرونا در مقطع ابتدایی بودند و ۵ دانش آموز هم هر دو دز واکسن را دریافت کرده بودند.
روز گذشته نیز مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مثبت شدن آزمایش کرونای بیش از ۱۵۳۰ نفر از دانشآموزان استان خراسان رضوی خبر داد.
و هفته پیش از آن، استاندار تهران اعلام کرد که حدود ۲ هزار نفر از دانش آموزان استان تهران طی دو هفته به ویروس کرونا مبتلا شدند.
با این حال، مقامات وزارت بهداشت بارها ارتباط افزایش آمار ابتلای دانشآموزان و معلمان به کرونا را با بازگشایی مدارس رد کردهاند.
مدارس ایران در حالی بازگشایی شدهاند که در بسیاری از مناطق، زیرساختهای موجود برای رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله داشتن سیستم تهویه مناسب وجود ندارد.
در عین حال، وزارت بهداشت ایران هنوز واکسنی را برای کودکان زیر ۱۲ سال تأیید نکرده است. واکسنی که بسیاری از کشورهای جهان برای این گروه سنی در نظر گرفته اند واکسن فایزر است که ورود آن به ایران توسط رهبر جمهوری اسلامی ممنوع شده است.
در همین حال، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس نیز به نگرانیها بابت افزایش ابتلای خوشهای میان دانشآموزان، آموزگاران و خانوادههایشان دامن زده است
تستهای غربالگری، سیستم تهویه مناسب، ردیابی تماس همراه با قرنطینه افراد مبتلا، و نظافت و ضد عفونی از جمله لایههای مهم ایمن نگه داشتن مدارس هستند که باید در کنار هم به اجرا درآیند.
همچنین تصمیمگیری در مورد روند بازگشایی مدارس در بسیاری از کشورها معمولا بر اساس میزان ابتلا و نرخ واکسیناسیون در هر منطقه میشود.