مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مثبت شدن آزمایش کرونای بیش از ۱۵۳۰ نفر از دانشآموزان استان خراسان رضوی خبر داد. با این حال محمد احمدیان افزود که با توجه به فعالیت ۴ هزار و ۵۲۵ مدرسه در حوزه نظارتی دانشگاه علوم پزشکی، «این عدد رقم چشمگیری نیست.»
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در گفتگو با خبرگزاری ایلنا گفته است که از والدین خواسته شده است دانش آموزانی را که دارای علائم مشکوک هستند به مدرسه نفرستند.
پیشتر نیز سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان از ابتلای ۲۰۰ دانشآموز به ویروس کرونا خبر داده بود. مهدی دلاوری میگوید از ابتدای مهر امسال تا بیستم آذر، ۵۹ کودک زیر ۱۲ سال به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی کاشان بستری شدهاند.
او همچنین افزود که تاکنون به بیش از ۴۰ مدرسه در زمینه رعایت شیوه نامههای بهداشتی تذکر کتبی داده شده است.
اما وزارت بهداشت ایران تا امروز ارتباط افزایش آمار ابتلا میان دانشآموزان و معلمان را با بازگشایی مدارس رد کرده است.
یک مقام این وزارتخانه بار دیگر تأکید کرد که اغلب موارد ابتلای دانشآموزان و معلمان مربوط به خارج از مدرسه بوده و هنوز موردی از ابتلا به این بیماری در مدارس گزارش نشده است.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت این مسائل بیشتر در «فضای مجازی» مطرح میشوند.
اما محسن فرهادی به شکایتهای ثبت شده در رابطه با عدم رعایت پروتکلهای ابلاغی در مدارس اشاره کرد و گفت بیشتر شکایتها مربوط به نبود تهویه مناسب در کلاسهای درس، نحوه چیدمان صندلیها و برگزاری کلاسهای حضوری بوده است.
از طرفی، دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا نیز در مورد عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس هشدار داده است. حمیدرضا جماعتی گفت: «در مناطقی که پروتکل بهداشتی را رعایت نکردند گزارشهایی از ابتلای دانشآموزان داشتیم.»
او همچنین افزود که واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال هنوز در دستور کار قرار ندارد.
دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا گفت کمیته علمی هنوز در حال مطالعه بر آن است تا از کشورهایی که در حال انجام این کار هستند، اطلاعات به دست آورد تا بر اساس آنها تصمیمگیری کند.
تعداد زیادی از کشورهای جهان واکسیناسیون خردسالان را با واکسن فایزر مخصوص کودکان پیش میبرند.
آژانس دارویی اروپا (ایاماِی) از ماه نوامبر استفاده از فایزر را برای کودکان ۵ تا ۱۱ ساله تأیید کرد. در ماه اکتبر نیز، سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا به فایزر ویژه کودکان مجوز مصرف اضطراری داد.
رهبرجمهوری اسلامی ایران واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی را ممنوع اعلام کرده است.
وزارت بهداشت دولت سیزدهم در آغاز کار خود اعلام کرد که ممکن است واکسن فایزر را وارد کنند، اما سپس گفت که واردات این واکسن منتفی شده است.
در حال حاضر بیشتر نوجوانان بالای ۱۲ سال در ایران با واکسن چینی سینوفارم واکسینه میشوند.