بانک مرکزی از تشکیل پرونده مالیاتی برای «تمام کارتخوان‌ها» تا پایان هفته خبر داد

دستگاه کارتخوان - آرشیو

بانک مرکزی جمهوری اسلامی در حالی از تشکیل «پرونده مالیاتی» برای «تمام کارتخوان‌ها» خبر داده است که برخی رسانه‌های ایران از «اُفت معامله» با این دستگاه‌های پرداخت غیر نقدی در پی سیاست‌های جدید دولت ابراهیم رئیسی خبر داده‌اند.

بر اساس گزارش رسانه‌های ایران، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی دولت ابراهیم رئیسی با اشاره به اقدامات انجام شده بین «بانک مرکزی، شبکه پرداخت و سازمان امور مالیاتی»، گفته است که در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد از «کارتخوان‌ها و ابزار‌های پرداخت» در کشور «پرونده مالیاتی» دارند.

مهران محرمیان با اعلام اینکه تنها حدود «۲۸۰ هزار» دستگاه کارتخوان باقی مانده که «در طی این هفته» به این شبکه متصل خواهند شد، هشدار داده است: اگر «پرونده مالیاتی شبکه‌های پرداخت» تا زمان (مهلت) داده شده تشکیل نشود، «مطابق رویه‌ای که ظرف چند ماه گذشته پیگیری شده، قطع خواهد شد.»

این سخنان در حالی است که محمد برزگری، مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیند و هوشمندسازی نظام مالیاتی بهمن‌ماه ۱۴۰۰ گفته بود که «دستگاه‌های کارتخوان مشمول مالیات نمی‌شوند» بلکه «سود حاصل از درآمد افراد» از طریق این درگاه‌ها «مشمول یا معاف» از مالیات است.

احمد زمانی، رئیس مرکز آموزش، پژوهش و برنامه ریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی دی‌ماه ۱۴۰۰ درباره درآمدهای دولت جمهوری اسلامی در بودجه ۱۴۰۱ اعلام داشته بود که سازمان امور مالیاتی باید حدود «۶۰۰ هزار میلیارد تومان» وصول کند که نسبت به سال قبل «۸۵ درصد» رشد پیدا کرده است.

مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی دولت سیزدهم جمهوری اسلامی در مورد سایر حساب‌ها نیز بیان داشته است: حساب‌هایی که «رفتار تجاری دارند» ولی به عنوان «حساب شخصی» ثبت شده‌اند، «شناسایی شده» و مطابق قانون برنامه و بودجه و مصوبه شورای پول و اعتبار «به سازمان امور مالیاتی به صورت دوره‌ای اعلام شده» و در این سازمان «در دست بررسی» قرار دارند.

همزمان با این اظهارات، وب سایت «تجارت‌نیوز» از «اُفت معامله» با کارتخوان‌ها در کشور خبر داده و نوشته است که در یک ماه گذشته زیاد گفته شد از اینکه فروشندگان دیگر «تمایلی به استفاده از دستگاه‌های کارتخوان ندارند»، اما علت این بی‌میلی نه خرابی و نقص فنی که «استفاده سازمان امور مالیاتی از تراکنش‌های ثبت شده در هر دستگاه کارتخوان»، برای «محاسبه مالیات» است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده: دستگاه‌های کارتخوان‌ به همان سرعت که در دل بساط فروشندگان جا خوش کرده بودند، «از مقابل چشمان مشتریان محو شدند» و علاوه بر «مشاهدات میدانی و نقل و قول‌های مستقیم و غیر مستقیم»، تازه‌ترین گزارش اقتصادی شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت کارت معروف به «شاپرک» نیز این ادعا را تایید می‌کند که «استفاده از دستگاه‌های کارتخوان‌ در معاملات روزانه مردم به حداقل رسیده» است.

داود طبرسا، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان تهران شانزدهم تیرماه به خبرگزاری دولتی «ایرنا» گفته بود: درآمدهای مالیاتی استان تهران در «سه‌ماهه نخست امسال» در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته «۴۰ درصد» رشد داشته است.

ابراهیم رئیسی و تیم همراهش از خرداد ۱۴۰۰ و میانه تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری تا کنون، بارها وعده «تغییر وضع موجود به نفع مردم»، «تک رقمی شدن تورم» و یا «رفع فقر مطلق» را داده‌اند اما در نهایت جامعه با رکوردشکنی‌های مختلف در حوزه «تورم» و تشدید «رکود اقتصادی» مواجه شده و صرفا درآمدهای مالیاتی دولت بدون رونق در بازار و یا تغییر وضع درآمدی شهروندان افزایش یافته است.

همچنین ببینید: یکسال بعد از دولت رئیسی؛ قالیباف: در اقتصادی کارنامه قابل قبولی نداریم‌