لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۵۸

افزایش شدید هزینه‌های کشاورزی در کشور؛ عراق واردات ۷ محصول ایران را متوقف کرد


کشاورزی ایران (آرشیو)
کشاورزی ایران (آرشیو)

همزمان با افزایش نوسانات اقتصادی کشور و شتاب گرفتن روند تورمی بازار، فعالان حوزه کشاورزی ایران از «افزایش ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصدی» هزینه‌های کشاورزان و کاهش «۳۰ درصدی» خرید میوه توسط شهروندان خبر داده‌اند.

همزمان کشور عراق نیز که از خریداران مهم و سنتی محصولات کشاورزی تولید شده ایران در سالیان گذشته و اخیر بوده، ممنوعیت بیشتری را برای واردات میوه اعمال کرده است.

خبرگزاری «ایلنا» به نقل از رئیس اتحادیه بارفروشان نوشت که در «۳۰ سال اخیر» سیاست «توسعه باغات» بدون داشتن برنامه‌ای برای «فروش و مصرف محصولات باغی» در بازار داخلی و خارجی، دنبال شده است.

مجتبی شادلو تاکید کرده است که دولت عراق که در همسایگی غربی کشور قرار دارد، به فعالان حوزه کشاورزی و صادرات اعلام کرده است که دیگر خواهان «گوجه فرنگی، خیار، بادنجان، خربزه، طالبی، گرمک، هندوانه» ایران نیست.

عضو هیات مدیره اتحادیه باغداران کشور با بیان این که بازرگان کشورهای هدف با «کمترین قیمت» محصولات باغی را از کشاورزان ایرانی خریداری و با «نرخ‌های بالاتر» در بازار خود عرضه می‌کنند، به فروش هندوانه به قیمت هر کیلو «۳ هزار تومان» و فروش آن در این کشورها به قیمت کیلویی «۴۰ هزار تومان» اشاره کرد.

شادلو «تولید زیاد، گرمای هوا، و کاهش قدرت خرید مردم» را به‌عنوان «دلایل مازاد میوه و تره‌بار در بازار» معرفی کرد و از بیش از ۳۰ درصد افت خرید میوه «در هفته‌های اخیر» خبر داد.

محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی، نیز سی‌ام خرداد امسال از «اوضاع نابسامان» مرغداران کشور خبر داده بود. همچنین مهدی کرمی‌پورمقدم، دبیرکل سابق اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق، گفته بود که بسیاری از «دامداران، مرغداران و پرورش‌دهندگان ماهی ایران» سرمایه خود را برداشته و به «عراق» مهاجرت کرده‌اند.

خبرگزاری «مهر» هجدهم تیرماه با استناد به «گزارش‌های میدانی»، ضمن تاکید بر این که بازار کالاهای اساسی «رکود عجیبی» را تجربه می‌کند، نوشته بود که «بسیاری از فروشندگان» گفته‌اند «قدرت خرید مردم» در خیلی از کالاها از جمله برنج و گوشت «کاهش یافته» و همین مسئله از جمله دلایل «رکود بازار» است.

در این حال، رئیس اتحادیه بارفروشان با اشاره به افزایش «۱۰۰ تا ۲۰۰ درصدی» هزینه‌های کشاورزی، خاطر نشان کرده است که «هزینه کرایه حمل و نقل، کارگری، بسته‌بندی، کاغذ کرافت» بالا رفته و پیش‌بینی می‌شود «بسیاری از کشاورزان متضرر شوند.»

رسانه‌های ایران در ماه‌های اخیر بارها به نقل از فروشندگان مختلف، گزارش داده‌اند که «محصول به اندازه کافی در بازار موجود است» اما میزان خرید مردم به علت تورم بالا و کاهش شدید سطح توان خرید کاهش یافته است.

XS
SM
MD
LG