ایران در رسانه‌های جهان؛ حمله شیمیائی به مدارس برای «انتقام» از معترضان نوجوان

معاون وزیر بهداشت جمهوری اسلامی گفت دولت به مسمومیت ناشی از حمله «انتقامی» با گاز شیمیائی به دختران دانش‌آموز رسیدگی خواهد کرد

رسانه‌های غرب در گزارش‌های خود در باره ایران، به حمله «انتقامی» با گازهای سمی به مدارس دخترانه پرداخته‌اند و به مقاومت در برابر حجاب اجباری در خیابان‌ها در پیامد سرکوب اعتراضات سراسری پرداخته‌اند و همچنین همکاری مرگبار جمهوری اسلامی با حکومت روسیه در تعرض به اوکراین.

روزنامه دیلی تلگراف لندن روز دوشنبه نوشت:«حملات شیمیائی به مدارس دخترانه احتمالا به منظور منصرف کردن دختران یا والدین آنها از ادامه تحصیل انجام می‌گیرد که مانند حملات مشابه در کشور همسایه افغانستان، در باورهای اسلامی در باره نقش زن ریشه دارد. دیلی تلگراف به نقل از یونس پناهی، معاون وزارت بهداشت جمهوری اسلامی می‌نویسد دختران دست کم ۱۴ مدرسه در ۴ استان ایران از جمله قم، اردبیل، بروجرد و تهران را «عمدا» با گاز شیمیائی مسموم کردند تا از رفتن آنها به مدرسه جلوگیری کنند. در افغانستان تحت حکومت گروه طالبان، تحصیل دختران در مدارس و دانشگاه‌ها ممنوع است.

خبرگزاری بلومبرگ آمریکا هم سخنان یونس پناهی در‌باره عمدی بودن حملات شیمیائی به مدارس دخترانه را برجسته کرده و در گزارشی از خبرنگار ارسلان شهلا می‌نویسد حملات با گاز شیمیائی ابتدا در شهر مذهبی قم آغاز شد.

حمله با گازشیمیائی به دختران نوجوان برای «انتقام» انجام گرفت - مقام وزارت بهداشت

روزنامه گاردین روز دوشنبه می‌نویسد مقامات حکومت ایران وعده داد‌ه‌اند که به مسمومیت «انتقامی» دختران مدارس، رسیدگی کنند. گاردین با استناد به سخنان یونس پناهی می‌نویسد حملات شیمیائی به مدارس دخترانه، برای انتقام گرفتن از دختران نوجوان انجام گرفت که در اعتراضات سراسری علیه حجاب اجباری، شرکت داشتند.

نشریه بیزنس اینسایدر آمریکا مانند ده‌ها رسانه‌ در سراسر جهان، هشدار ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در‌باره همکاری نظامی و تسلیحاتی روسیه و حکومت ایران را تیتر کرده‌ است. آقای برنز می‌گوید روسیه در ازای دریافت کمک‌های نظامی از جمهوری اسلامی، می‌خواهد در برنامه‌ موشکی با حکومت ایران همکاری کند.

تایمز اسرائیل می‌نویسد در بریتانیا جمهوری اسلامی از دستجات تبهکار برای حمله به یهودیان استفاده می‌کند. وزیر امنیت داخلی بریتانیا تام توگندات می‌گوید حکومت ایران برای رصد یهودیان برجسته، به دستجات تبهکار پول می‌دهد و عملا از تبهکاران مستقر در بریتانیا برای جاسوسی بهره‌برداری می‌کند.

ساندی تلگراف لندن در مصاحبه‌ اختصاصی در لندن با شاهزاده رضا پهلوی می‌نویسد ولیعهد تبعیدی ایران از تروریستی فهرست شدن سپاه پاسداران در بریتانیا حمایت می‌کند و این اقدام را به منزله کشیدن یکی از بزرگترین دندان‌های نظام جمهوری اسلامی توصیف می‌کند و می‌گوید تعلل کشورهای غربی، از آنجاست که اهمیت این اقدام را دست کم می‌گیرند.

مصاحبه گاردین با شاهزاده رضا پهلوی

روزنامه گاردین روز دوشنبه می‌نویسد شاهزاده رضا پهلوی که سلطنت پدر او در سال ۱۳۵۷ برانداخته شد، به کشورهای غربی اصرار می‌کند که سپاه پاسداران را در فهرست تروریستی قرار دهند. سردبیر دیپلماتیک گاردین پاتریک وینتور می‌نویسد شاهزاده پهلوی می‌گوید انقلاب ایران در لحظه‌ حساس مرگ یا پیروزی قرار گرفته دارد و دولت‌های غرب یا باید از انقلاب ایران که در مرحله حساس مرگ یا پیروزی قرار دارد، فعالانه حمایت کنند یا خطر از میان رفتن تاثیر جنبش را گردن بگیرند. تروریست اعلام شدن سپاه پاسداران از دید وارث پادشاهی ایران می‌تواند به ریزش نیروها و ترک خدمت منجر شود.

سقوط ارزش برابری پول ملی به پائین‌ترین سطح

رادیو سراسری غیرانتفاعی غیردولتی ان‌پی‌آر صبح دوشنبه گزارشی در‌باره اوضاع اقتصادی ایران در پی سقوط شدید ارزش پول ملی منتشر کرد که از جمله نقل قولی دارد از یک خانم شصت و چند ساله که آمده به بازار تهران فقط برای نگاه کردن، بدون اینکه بتواند خرید کند. این خانم می‌گوید هیچکس خوشحال نیست ولی کاری از دست کسی بر نمی‌آید. ان‌پی‌آر تورم را یک عامل اصلی محنت اقتصادی مردم توصیف می‌کند که صنایع متکی به واردات را در مضیقه گذاشته. ان پی آر به نقل از اقتصاددان اصلاح‌طلب سعید لیلاز می‌نویسد مردم تنگدست به شدت زیر فشار هستند.

شبکه تلویزیونی سراسری فاکس بیزنس نیوز می‌نویسد در میانه اعتراض علیه نظام و تحریم‌ها، پول ایران به پائین‌ترین سطح تاریخی خود سقوط کرده است. نرخ تورم از ۵۳ در صد بیشتر شده در حالیکه دو سال پیش، ۴۱ درصد بود.

در آلمان روزنامه پرتیراژ‌ فرانکفورتر آلگماینه، در گزارشی در‌باره آنچه سقوط آزاد ریال می‌خواند، می‌نویسد در بحبوحه انزوای سیاسی، پول ایران طی دو هفته ۲۰ درصد از ارزش برابری خود را از دست داد و می‌افزاید انزوای سیاسی حکومت ایران و اقدامات تنبهی غرب علیه جمهوری اسلامی از دلایل اصلی کاهش ارزش ریال است.

مجله تخصصی فوربز چاپ نیویورک روز دوشنبه در پایگاه اینترنتی خود می‌نویسد حکومت ایران بار دیگر در باره به‌روز رسانی تجهیزات ضدهوائی سوریه سخن می‌گوید که به سوریه برای مقابله با حملات هوائی اسرائیل کمک کند و می‌افزاید دوسال است که جمهوری اسلامی تقویت دفاع هوائی سوریه را در دستور کار خود دارد و از جمله رادارهای سوریه را تقویت کرده، هر چند اسرائیل بارها تجهیزات و عناصر اعزامی از ایران را هدف گرفته.

سامانه موشک‌های ضد هوائی ساخت ایران

نشریه تخصصی فورن افرز (سیاست خارجی) چاپ واشنگتن روز دوشنبه گزارش و تفسیری را به جنگ پنهان اسرائیل و حکومت ایران اختصاص داده نویسنده دالیا داسا کی، می‌‌نویسد اسرائیل مدتهاست از نیروی نظامی برای مقابله با برنامه اتمی و اخیرا برنامه پهپادی حکومت ایران استفاده می‌کند و در ماه‌های اخیر، ظاهرا اشتهای اسرائیل برای خطر زیادتر شده و با حملات خود به تاسیسات و نیروهای اعزامی از ایران، از جمله فرودگاه بین‌المللی دمشق را از کار انداخته. در مقابل، حکومت ایران با پهپاد به کشتی‌های اسرائیلی در خلیج فارس و دریای عمان حمله کرده.

نویسنده نیویورک تایمز لیدیا پولگرین، گزارش مصور و دردناکی از پیامد زلزله و جنگ در سوریه منتشر کرده و یادآور می‌شود که سوریه درجنگ نیابتی میان حکومت ایران و عربستان سعودی، بیش از ۳۰۰ هزار قربانی داده است.

وال استریت جورنال با انتشار عکسی از دفاع ضدهوائی در آسمان کی‌یف می‌نویسد روسیه سری جدیدی از پهپادهای ساخت ایران را علیه اهداف غیرنظامی در اوکراین به پرواز در آورده. دفاع هوائی ارتش اوکراین اعلام کرد موفق شد ۱۱ پهپاد را در آسمان منهدم کند.

نیویورک تایمز ویژه یکشنبه، در گزارشی از فرناز فصیحی می‌نویسد در پیامد اعتراضات سراسری، و در تعارض آشکار با احکام و فراخوان‌های رسمی، شماری از زنان ایران بدون حجاب، با موهای رها در باد یا پیچیده در گره‌ دم اسبی، در کوچه و بازار رفت و آمد می‌کنند.

نویسنده گزارش خود را با توصیف صحنه اعتراض مهندس زینب کاظم‌پور به مقررات ناعادلانه انتخابات هیات رئیسه اتحادیه حرفه‌ای مهندسان آغاز می‌‌کند که ویدیوی آن در رسانه‌های اجتماعی پخش شد و نشان می‌دهد که خانم کاظم‌پور هنگام خروج از صحنه، حجاب خود را بر زمین پرتاب می‌کند و با تشویق حضار روبرو می‌شود.

در گزارش مشابهی، خبرنگار غزل گلشیری در روزنامه دست‌چپی عصر پاریس لوموند می‌نویسد اعتراضات سراسری کنترل نظام بر جامعه را سست کرد و ترس زنان از سرکوب بی‌حجابی، در حالی کاهش یافته که افزایش سریع نرخ تورم و سقوط اقتصاد کشور، دشواری‌های زندگی روزمره را برای مردم ایران افزایش داده. عکسی که لوموند برای این گزارش انتخاب کرده، خانم جوان و خوش‌پوشی را زیر برف وسط خیابان نشان می‌دهد که جای چشمی که در اثر اصابت ساچمه نیروی امنیتی جمهوری اسلامی از دست داده، با پارچه سفیدرنگ پوشانده.

پناهجویان مهاجر - عکس آرشیو

نیویورک تایمز واشنگتن پست، تایمز لندن گزارش پیامد مصیبت غرق ده‌ها پناه‌جو در آبهای ایتالیا را روز دوشنبه در صفحه اول کار کرده‌اند. نیویورک تایمز در گزارش خود درباره غرق شدن ده‌ها پناه‌جو از ایران و کشورهای همجوار در آبهای ساحل ایتالیا، می‌نویسد کرانه جنوب ایتالیا برای قایق‌های حامل پناه‌جویان از ترکیه، نزدیک‌ترین مقصد است. تلفات سنگین حادثه، بار دیگر واکنش احزاب سیاسی ایتالیا را برانگیخته است.

تایمز لندن به نقل از یکی از ۸۱ نجات‌یافته از فاجعه، می‌نویسد در قایق، بازوی بچه‌ها را می‌گرفتند و آنها را به دریا پرت می‌کردند.

واشنتگتن پست به نقل از آسوشیتدپرس می‌نویسد وزارتخارجه اسپانیا تائید خبر آزادی گروگان ۲۴ ساله اسپانیائی آنا بانی‌یرا در ایران را منتشر نکرد تا از پرواز هواپیمای حامل او اطمینان پیدا کند. فعال حقوق بشر خانم بانی‌را آبان‌ماه دستگیر شد و گفته شد در اعتراضات سراسری حضور داشت.

سینماگر ایرانی‌تبار اسکاتلندی رضا ناظر

روزنامه گاردین در گزارش خود درباره فیلم «برندگان» از فیلمساز ایرانی – اسکاتلندی حسن ناظر، آن را نامه‌ای عاشقانه به سینما توصیف می‌کند و می‌نویسد قهرمان فیلم، برنده جایزه تماشاگران در جشنواره ادینبورا، پسرک ۹ ساله‌ مهاجر افغانی است که در یک روستای دورافتاده در ایران زندگی می‌کند و علی‌رغم مخالفت والدین، شب‌ها برای تماشای فیلم‌های کلاسیک قدیمی، بیدار می‌ماند.