رسانههای جهان در گزارشهای مربوط به ایران به بازتاب مراسم سالگرد انقلاب سال ۱۳۵۷ در داخل و خارج از کشور پرداختهاند و همچنین گزارشهای جدیدی درباره همکاری تسلیحاتی جمهوری اسلامی با روسیه در جنگ اوکراین منتشر کردهاند.
واشنگتن پست و دهها رسانه دیگر از جمله گاردین، خبر آزادی سینماگر معترض محمد رسولاف را منتشر کردهاند که حدود شش ماه حبس کشید. پیشتر از آن، گاردین و لوموند به نقل از خبرگزاری فرانسه خبر آزاد شدن پژوهشگر انسانشناسی دانشگاههای فرانسه فریبا عادلخواه را منتشر کرده بودند که در سال ۱۳۹۹ به پنجسال حبس محکوم شده بود. لوموند مینویسد خانم عادلخواه در شیعهشناسی و ایران بعد از انقلاب تخصص دارد.
لس آنجلس تایمز روز پیش در صفحات محلی خبر تظاهرات عظیم ایرانیان در مرکز شهر را پوشش داده بود و در گزارشی مصور مینویسد هزاران تن در حمایت از جنبش ضد حکومت در ایران در لس آنجلس اجتماع کردند.
لس آنجلس تایمز در گزارش دیگری تحت عنوان «امیدی قدرتمند» با شرکت کنندگان در تظاهرات ضد جمهوری اسلامی در لس آنجلس مصاحبه کرده و مینویسد «حضور غیرمنتظره شاهزاده رضا پهلوی، شور و اشتیاق خارقالعادهای در جمعیت حاضر برانگیخت.»
فرانکفورتر آلگماینه در مقالهای تحت عنوان «حکومت ایران احساس امنیت میکند» از دبیر سیاسی راینر هرمان مینویسد رهبری در تهران معتقد است که اعتراضات پایان یافته اما خطرهای جدیدی وجود دارد و اقتصاددانان درباره فروپاشی شدید اقتصادی هشدار میدهند. فرانکفورتر آلگماینه در مرور خبرهای داخل و خارج از ایران، از جمله سخنرانی ابراهیم رئیسی در میدان آزادی و سخنرانی شاهزاده رضا پهلوی در میان جمع عظیم ایرانیان لس آنجلس نتیجهگیری میکند که علیرغم ادامه اعتراضات در شهرهای سیستان و بلوچستان و هشدارهای اقتصاددانان، حکومت ایران «احساس امنیت» میکند.
تایمز روزنامه معتبر صبحهای لندن، در مطالب مربوط به ایران همچنان موضوع سپاه پاسداران و حجاب تحمیلی را دنبال میکند.
تایمز لندن به نقل از چند مقام بلندپایه سپاه پاسداران که نام آنها را نیاورده، مینویسد بعد از پنج ماه سرکوب، بدنه سپاه به تردید و سردرگمی دچار شده و نارضایتی از دستمزد ناکافی هم بر مشکلات سرکوبگران افزوده است. تایمز مینویسد حقوق ماهانه اعضای سپاه پاسداران معادل یک چهارم حقوقی است که به اعضای حزبالله در لبنان پرداخت میشود.
نیویورک تایمز در گزارشی از اوکراین مینویسد روز یکشنبه پاکسازی ویرانههائی آغاز شد که روز شنبه حمله هجومی روسیه با پهپادهای ایرانی و موشکهای بالیستیک در کییف و شهرهای دیگر بر جای گذاشته بود.
گاردین مینویسد حکومت ایران برای انتقال پهپادهای خود به روسیه از کشتی و همچنین هواپیمائی دولتی استفاده کرد. گاردین به نقل از منابع خود در ایران مینویسد یک هیات روسی آبانماه گذشته در ایران، پهپادهائی انتخاب کرده بود که برخلاف پهپادهای شاهد ۱۳۱ به موشک مجهز هستند و میتوانند بعد از زدن هدف، به پایگاه خود برگردند. خبری که جروزالم پست هم به نقل از گاردین لندن در اسرائیل منتشر کرد.
واشنگتن پست در مقالهای از نویسندگان جاناتان لورد و آندرآ کندال تیلر، پژوهشگران اندیشکده نیو آمریکن سکیوریتی، به کشورهای غرب توصیه میکنند که سلاحهای توقیف شده حکومت ایران در دریای عمان و خلیج فارس را به اوکراین بفرستند.
واشنگتن پست به نقل از سخنگوی وزارت خارجه چین مینویسد رئیس جمهوری اسلامی ابراهیم رئیسی به دعوت رئیس حکومت چین شی جینپینگ برای امضا تفاهمنامههای همکاری، به چین سفر خواهد کرد.
وال استریت جورنال در مقالهای از کارشناس پرسابقه اخبار آمریکای لاتین ماری آناستازیا اوگریدی به دیدار هفته گذشته وزیران خارجه حکومتهای ایران و کوبا میپردازد، و درباره برنامه دولت جو بایدن برای کاستن از فشار تحریمها بر کوبا، هشدار میدهد.
نیویورک تایمز در گزارش دیدار رئیس جمهوری برزیل از کاخ سفید مینویسد آقای لولا اجازه پهلوگیری به دو رزمناور ایرانی در ساحل برزیل را دو روز عقب انداخت در حالیکه دولت آمریکا از برزیل خواسته بود چنین اجازهای صادر نشود.
نیویورک تایمز مصاحبهای دارد با هنرشناس مقیم نیویورک خانم نازی نژند در باره نقش هنر در اعتراضات سراسری. خانم نژند میگوید در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد، با خود فکر کرد فرزندان ایرانیان مقیم خارج، رنج و عذاب نسل به جامانده از انقلاب را در خود احساس میکنند و همه آنچه خود او در زندگی انجام داده، بدون آنکه متوجه باشد، از منازعه در داخل ایران شکل گرفته است.
دیلی تلگراف لندن در مقالهای از نویسندگان استیون کراب و استیو مککیب، مینویسد با توجه به نقش سپاه پاسداران در صدور خشونت حکومت ایران به خارج از کشور، قصور وزارت امور خارجه بریتانیا در افزودن سپاه به فهرست سازمانهای تروریستی بینالمللی قابل دفاع نیست.
دیلی تلگراف روز پیش از آن در گزارشی از کاملیا ترنر مینویسد مقامات وزارت امورخارجه بریتانیا متهم هستند که در تعطیل کردن مرکز اسلامی انگلستان در حومه لندن که در واقع یک دفتر نمایندگی حکومت ایران است، قصور کردند و میافزاید اختلاف میان مقامات وزارت خارجه بر سر تروریست فهرست کردن سپاه پاسداران به بنبست رسیده است.