۱۴ ماه پس از کودتای نظامیان در میانمار آنگ‌سان‌سوچی خواهان «اتحاد» مردم شد

تصویری از آنگ سان سوچی، رهبر سابق میانمار، در دست معترضان به کودتا بیرون سفارت میانمار در بانکوک، تایلند. ٧ فوریه ٢٠٢١

آنگ سان سوچی، رهبر سابق میانمار و برنده جایزه صلح نوبل، در اظهارنظری کم‌سابقه از زمان سرنگونی‌اش در کودتای نظامی سال گذشته میلادی، خواستار اتحاد مردم کشورش شد.

خانم سوچی متهم به ارتکاب جرایم متعددی از جمله نقض قانون اسرار دولتی و چندین فقره فساد است که در مجموع می‌تواند بیش از ۱۵۰ سال حبس برای او به همراه داشته باشد.

یک منبع آگاه که به دلیل ممنوعیت حکومتی اطلاع‌رسانی درباره خانم سوچی و روند دادرسی‌اش نخواست نامش فاش شود، به خبرگزاری رویترز گفت: «آنگ سان سوچی به مردم می‌گوید متحد باشند، و با یکدیگر گفت وگوی آشکار داشته باشند. هر کس دیدگاه متفاوتی دارد- با صبوری تبادل‌نظر و صحبت کنند.»

یک سخنگوی دولت کودتایی میانمار به تماس تلفنی رویترز جهت واکنش به این اظهارات پاسخ نداد.

این «منبع آگاه» توضیحی درباره اصرار خانم سوچی بر اتحاد نداد اما افزود که فراخوان رهبر زندانی میانمار شامل مذاکره با عاملان حکومت نظامی نمی‌شود. وی افزود هفته آینده قرار است حکمی درباره اتهام فساد مالی با محوریت دریافت رشوه از نوع پول نقد و طلا صادر شود. خانم سوچی ارتکاب چنین تخلفاتی را رد کرده است.

آنگ سان سوچی سال گذشته در دادگاهی که پشت درهای بسته برگزار شد و توسط جامعه بین‌المللی مورد انتقاد قرار گرفت، به ارتکاب چندین جرم محکوم شناخته شد. وی همین‌اینک در مکانی نامعلوم نگهداری می‌شود.

میانمار از زمان کودتای ۱۴ ماه پیش که یک دهه اصلاحات دموکراتیک و دستاوردهای اقتصادی این کشور را متوقف کرد، صحنه آشوب و هرج و مرج بوده است. سازمان ملل متحد، ایالات متحده آمریکا، و گروه‌های متعدد حقوق بشری، ارتش و کودتاگران را متهم به قساوت و ارتکاب جنایت کرده‌اند اما ارتش تمام اتهامات را رد کرده است.