لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۴۰

بلینکن: آمریکا کشتار مسلمانان روهینگیا را «نسل‌کشی» می‌داند


آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا (آرشیو)
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا (آرشیو)

ایالات متحده کشتار مسلمانان روهینگیا در برمه را به عنوان «نسل‌کشی» شناسایی کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه در سخنانی گفت ایالات متحده تاکنون هفت رویداد را رسما نسل‌کشی دانسته و حال در هشتمین مورد کشتار مسلمانان روهینگیا را به عنوان نسل‌کشی شناسایی می‌کند.

وی که از موزه یادبود هولوکاست ایالات متحده در واشنگتن سخن می‌گفت در ابتدای سخنانش به برخی از موارد خشونت و کشتار از جمله در اوکراین، سین کیانگ چین، اتیوپی، و دارفور در جنوب سودان اشاره کرد و دلیل نطق امروزش را «دفاع از قربانیان خشونت» خواند.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه سخنان خود به یافته‌های سازمان‌های حقوق بشری، از جمله دیدبان حقوق بشر و عفو بین‌الملل، درباره جنایات ارتش برمه (میانمار) علیه مسلمانان روهینگیا پرداخت.

آنتونی بلینکن ضمن بازگو کردن برخی از روایت‌های قربانیان، از جمله کشتار و تجاوز به زنان و کودکان، گفت عواملی از جمله درصد این خشونت‌ها و الگوی پیروی شده در اعمال آنها، بر این تصمیم‌گیری واشنگتن موثر بوده‌اند.

وزیر خارجه ایالات متحده در ادامه با اشاره به برخی شباهت‌های نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا و هولوکاست گفت ارتش میانمار طی دهه‌ها، مسیر تدریجی «غیرانسان جلوه دادن و اهریمنی خواندن» این اقلیت را دنبال کرده است.

آقای بلینکن گفت که ارتش میانمار به کشتار روهینگیایی‌ها بسنده نکرده و از زمان کودتا به سرکوب دیگر اقلیت‌های قومی و مذهبی میانمار و همچنین دانشجویان و دموکراسی‌خواهان پرداخته است. او ضمن تاکید بر لزوم اعمال فشار بیشتر بر روی دولت میانمار گفت از زمان وقوع کودتا تنها سه کشور چین، روسیه، و صربستان اقدام به فروش تسلیحات به این دولت کرده‌اند.

وزیر خارجه آمریکا در پایان از دولت بنگلادش بابت میزبانی بیش از ٩٠٠ هزار آواره روهینگیایی قدردانی کرد و گفت خروج از نسل‌کشی از طریق عدالت میسر است.

موزه یادبود هولوکاست در حال حاضر میزبان نمایشگاهی با موضوع وضعیت فوق‌العاده نامطلوب مردم روهینگیا با عنوان «مسیر میانمار به نسل‌کشی» است.

ارتش میانمار در سال ۲۰۱۷ در جریان عملیاتی نظامی، صدها هزار نفر از مسلمانان روهینگیایی را از خانه‌های خود رانده است.

مردم روهینگیا می‌گویند ارتش میانمار در عملیات خود مرتکب قتل، تجاوز دست‌جمعی و آتش زدن عمدی روستاها شده است.

این ارتش در سال ۲۰۲۱ با انجام یک کودتا قدرت در میانمار را به دست گرفت.

XS
SM
MD
LG