بنا بر گزارش جدیدی از یک گروه کمپین بهداشت عمومی و دانشگاهیان ایالات متحده، نرخ استعمال دخانیات در سطح جهان برای اولین بار کاهش یافته است.
با این حال، ارقام گزارش شده توسط اطلس مصرف تنباکو - که توسط نویسندگان این گزارش به عنوان نقطعه عطف بالقوه توصیف شده - تعداد رو به رشد سیگاریها در بخشهای از جهان و همینطور افزایش مصرف دخانیات در میان نوجوانان را در تقریباً نیمی از کشورهای مورد بررسی، پنهان میکند.
گزارش «وایتل استرتجیز» و تیم «توبکونامیکس» در دانشگاه ایلینوی در شیکاگو، نشان میدهند که در سطح جهان حدود ۱.۱ میلیارد سیگاری وجود دارد و ۲۰۰ میلیون نفر دیگر نیز از سایر محصولات تنباکو استفاده میکنند.
به گفته آنها، این آمار نشان می دهد که نرخ افرادی که سیگار میکشند از ۲۲.۶ درصد در سال ۲۰۰۷ به ۱۹.۶ درصد در سال ۲۰۱۹ کاهش یافته است که اولین مورد کاهش استعمال دخانیات از زمان شروع این مطالعه در سال ۲۰۰۲ است.
با این حال در این گزارش آمده است که رشد جمعیت در آفریقا، شرق مدیترانه، و مناطق غربی اقیانوس آرام به این معنی است که هنوز تعداد افراد سیگاری زیادی در برخی از این مناطق جود دارد. علاوه بر این، استعمال دخانیات در بزرگسالان در ۱۰ کشور آفریقایی و همچنین در میان جوانان در حال افزایش است.
به گفته جفری دروپ، استاد بهداشت عمومی در دانشگاه ایلینوی که نویسنده ارشد این مطالعه است می گوید که صنعت دخانیات هنوز به دنبال یافتن راه های جدید بازاریابی است، به گونهای که میتواند برای یک نسل یا نسل های بیشتر مضر باشد.
همچنین ببینید: طرح نوآورانه یک دانشمند ایرانی در آمریکا برای بررسی عوارض استفاده از سیگارهای الکترونیکیوی گفت :« کودکان نیز در تعدادی از کشورها هدف قرار گرفتهاند که منجر به افزایش مصرف سیگار در بین نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ ساله در ۶۳ کشور از ۱۳۵ کشوری که مورد بررسی قرار گرفته، شده است.»
پروفسور دروپ افزود: «حدود ۵۰ میلیون نفر در این گروه سنی، اعم از دختر و پسر، اکنون از محصولات تنباکو استفاده می کنند، و تاثیرات سیگارهای الکترونیکی و طعمدار بر روی سلامت افراد هنوز کاملاً درک نشده است.»
همچنین ببینید: معضل سیگارهای الکترونیکی در کانون توجه دولت آمریکا قرار گرفته است