استخوانهای فسیلشدهای که در ساحل صخرهای جزیره «وایت» بریتانیا کشف شده، بقایای یک دایناسور گوشتخوار است که شاید بزرگتر از هر دایناسور دیگری که در اروپا شناسایی شده، باشد - جانوری که از اجداد نزدیک بزرگترین دایناسور گوشتخوار ثبتشده در این قاره است.
به گزارش رویترز، دیرینهشناسان روز پنجشنبه اعلام کردند که بخشهایی از اسکلت دایناسوری را یافتهاند که حدود ۱۲۵ میلیون سال پیش در دوران «کرتاسه» می زیسته است. این اسکلت شامل استخوانهای پشت، باسن، دم، و برخی از بخشهای اندام دایناسور است، اما جمجمه و دندان ندارد. پژوهشگران، بر اساس بخشهایی از بقایا، تخمین زدهاند که طول این دایناسور حدود ۱۰ متر یا شاید خیلی بیشتر بوده است.
کریس بارکر، دانشجوی دکترا در رشته دیرینهشناسی دانشگاه ساوتهمپتون بریتانیا، و نویسنده ارشد این مطالعه، میگوید: «اعضای این نمونه [دایناسور] قابل توجه است. این یکی از بزرگترین - و احتمالاً بزرگترین - شکارچیان روی زمین شناخته شده در اروپا است.»
بر اساس بخشی از یک سری شیارهای کوچک در بالای مهرههای دم فسیل یافت شده، تیم پژوهشی به این نتیجه رسیدهاند که این گونه دایناسورها متعلق به گروهی از دایناسورها به نام اسپینوسورها هستند.
همچنین ببینید: کشف فسیل ۸۶ میلیون ساله خزنده-پرنده «اژدهای مرگ» در آرژانتیناسپینوسورها یک سرده از دایناسورهای تروپود گوشت خوار متعلق به خانواده تیغهپشتان هستند که یک نمونه از آن دایناسور «اسپینوسوروس» است که طول آن حدود ۱۵ متر بود و حدود ۹۵ میلیون سال پیش بر روی کره زمین می زیسته است - بلندترین دایناسور شکارچی که تا کنون کشف شده است.
همچنین ببینید: پژوهش جدید: کوسه «سفید بزرگ» احتمالا بر کوسه غولپیکر «مگالودون» غالب شده استدایناسورهای گوشتخوار «اسپینوسور» که نمونههای آن در تمام قارههای جهان مشاهده شده است، دو پا بودند و اغلب جمجمه غولآسا و دندانهای بزرگ و تیز و قوی داشتند.
نتایج این پژوهش جدید در نسخه «زندگی و محیط زیست» مجله علمی داوری همتا «پیر جی» (PeerJ Life & Environment) منتشر شده است.
همچنین ببینید: پژوهش جدید: دایناسورهای اولیه خونگرم بودند