اتحادیه اروپا روز پنجشنبه ضمن ابراز نگرانی نسبت به تداوم سرکوب خشونتآمیز اعتراضات ایرانیان اعلام کرد تحریمهای جمهوری اسلامی علیه اشخاص و رسانههای اروپایی صرفا سیاسی است.
به گفته پیتر استانو، سخنگوی شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا، تحریمهای اروپا علیه جمهوری اسلامی، در عوض، مبانی حقوقی کاملا روشنی دارند و بر شواهد نقض حقوق بشر توسط دولت جمهوری اسلامی مبتنی هستند.
آقای استانو افزود مقامات جمهوری اسلامی باید «به جای انتقامجویی سیاسی... به مردم خود، به جوانان ایران گوش بدهند و حقوق بنیادین از جمله حق آزادی بیان را به آنها اعطا کنند.»
جمهوری اسلامی روز چهارشنبه هشت نهاد و ١٢ فرد اروپایی را بنا به اتهاماتی از جمله «حمایت از گروههای تروریستی» و «تشویق به خشونت» تحریم کرد.
چارلی وایمرز، از نمایندگان سوئد در پارلمان اروپا و یکی از این ١٢ فرد است که با انتشار توییتی تحریم شدن خود از سوی جمهوری اسلامی را «نشان افتخار» خواند و افزود: «در حالیکه تا زمان ماندن ملاها در قدرت قادر نخواهم بود از این کشور زیبا دیدن کنم، مشتاقانه منتظرم روزی از یک ایران سکولار و دموکراتیک دیدن کنم.»
با گذشت شش هفته از آغاز اعتراضات ضدحکومتی به دنبال کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، سرکوب معترضان توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی شدت گرفته است. طی این مدت، اتحادیه اروپا، ایالات متحده، و کانادا تحریمهای گستردهای علیه نهادها و اشخاص بلندپایه حکومت ایران وضع کردهاند و وعده دادهاند که تحریمهای بیشتری در راه است.