در ادامه فشار بر شهروندان خارجی در ایران و بازداشت آنها، رسانه وابسته به سازمان صدا و سیما اعلام کرد یک تبعه آلمان در استان خوزستان بازداشت شده است.
وبسایت «جام جم آنلاین» روز سهشنبه ۲۷ دی در گزارشی اختصاصی با اعلام بازداشت یک تبعه آلمان، ادعا کرد که او «حین عکاسی از مراکز حساس» در «تأسیسات نفتی امیدیه» بازداشت شده است.
اعلام بازداشت یک تبعه آلمان در خوزستان، همزمان با شدت گرفتن اعتراضات در صنعت نفت ایران صورت گرفته است.
همچنین ببینید: صنعت نفت با سه شنبه اعتراضی روبرو شد
مقامات جمهوری اسلامی اعتراضات سراسری ایران را که پس از کشته شدن مهسا امینی در ۲۵ شهریور، آغاز شده و در همه استانهای ایران جریان داشته است، به کشورهای خارجی نسبت دادهاند و تعدادی از اتباع کشورهای اروپایی در رابطه با اعتراضات بازداشت شدهاند.
در روزهای نخستین این دور از اعتراضات سراسری، هشتم مهر، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در بیانیهای اعلام کرد «٩ تبعه» کشورهای آلمان، لهستان، ایتالیا، فرانسه، هلند، و سوئد» را بازداشت کرده و به «سفارتخانههایی که عوامل آنها کوچکترین دخالت یا ورود به صحنه» اعتراضات داشتند، از جمله سفارتهای «آلمان، فرانسه، انگلیس، و سوئد» تذکر داده است.
پس از آن گزارش شد که هفت تبعه فرانسه در این مدت بازداشت شدهاند. یکی از این افراد، برنارد فیلن، گردشگر ایرلندی فرانسوی ۶۴ ساله است که بیش از سه ماه است با اتهاماتی از جمله «تبلیغ علیه نظام» و «عکس گرفتن از نیروهای امنیتی» در ایران زندانی است.
آقای فیلن که در فرانسه زندگی میکند، با پاسپورت فرانسوی و به عنوان کارمند یک تور در ایران حضور داشت. پدر ۹۷ ساله او با رد اتهامات وارده، نسبت به وضعیتش ابراز نگرانی کرده و گفته است «میترسم دیگر هرگز او را نبینم.»
در واکنش به این بازداشتها، وزیر خارجه فرانسه، با انتقاد از شیوه «باجگیری» جمهوری اسلامی گفته است که «اگر قصد ایران باجگیری از ما است، این راه اشتباهی برای تعامل با فرانسه است.»
همچنین ببینید: انتقاد از «باجگیری» جمهوری اسلامی؛ «احتمالا دو شهروند دیگر فرانسه» در ایران بازداشت شدهاند
سانتیاگو سانچز ۴۱ ساله که شهروند اسپانیا است، یکی دیگر از بازداشتشدگان همزمان با اعتراضات سراسری در ایران است.
آقای سانچز که به قصد تماشای بازیهای جام جهانی قطر با پای پیاده از مادرید به دوحه رفته بود، در ماه مهر پس از ورود به خاک ایران و گرفتن یک عکس بر سر مزار مهسا امینی، بازداشت شد.
همچنین ببینید: بستگان گردشگر اسپانیایی از جمهوری اسلامی خواستند او را آزاد کندهمچنین گزارش شده است که یک شهروند ایرانی بریتانیایی، به دلیل «ارتباط با شبکههای خبری» در ایران بازداشت شده است.
علاوه بر کشته شدن دستکم ۵۲۴ تن از جمله ۷۱ کودک در جریان اعتراضات سراسری ایران، جمهوری اسلامی دستکم چهار معترض و یک تبعه بریتانیایی-ایرانی را در هفتههای اخیر اعدام کرده است و حدود ۲۰ هزار نفر نیز در بازداشت هستند که بیش از ۱۰۰ تن از آنها در خطر اعدام قرار دارند.
آمریکا، کانادا، و بسیاری از کشورهای اروپایی شهروندان خود را از سفر به ایران بر حذر داشتهاند و چند کشور اروپایی از جمله هلند و آلمان سفیران جمهوری اسلامی در این کشورها را احضار کردهاند.
از سویی، اخراج سفیران جمهوری اسلامی از کشورها و فراخواندن سفرای آن کشورها از ایران، یکی از خواستههای مخالفان جمهوری اسلامی از کشورهای دموکراتیک است.
در این زمینه، شاهزاده رضا پهلوی از «جامعه جهانی» و «کشورهای دموکراتیک» جهان خواست که «سفیران رژیم را اخراج کنند» و سفرای خود را از تهران فراخوانند. او گفت این کشورها «باید مسیر موازی فشار حداکثری بر رژیم و حمایت حداکثری از مردم ایران را دنبال کنند.»
همچنین ببینید: شاهزاده رضا پهلوی: جمهوری اسلامی «شجاعترین و وطنپرستترین» ایرانیان را هدف قرار داده استجمهوری اسلامی از معدود دولتهای جهان است که از بازداشت شهروندان دوتابعیتی و خارجی به عنوان اهرمهای دیپلماتیک، استفاده میکند و گاه آنها را در قبال دریافت پول و یا مبادله با زندانیهای خود آزاد میکند.