اکران فیلم کوتاهی با عنوان «منهم» به کارگردانی ژودیت گدریش، سینماگر فرانسوی، با واکنشهای مثبت تماشاگران در جشنواره کن مواجه شد.
این فیلم که درباره جنبش جهانی «میتو» یا «منهم» ساخته شده است، روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت، در مراسم افتتاحیه بخش «نوعی نگاه» جشنواره کن به نمایش درآمد.
ژودیت گدریش، کارگردان فیلم، ضمن قدردانی از مدیران جشنواره برای اکران اثرش، گفت امیدوار است که این فیلم به ایجاد گفتمان درباره جنبش «منهم» کمک کند.
ژودیت گدریش روی فرش قرمز جشنواره همراه با عوامل و دستاندرکاران فیلم حاضر شد، به پرسشهای مختلف خبرنگاران و رسانههای گروهی پاسخ داد.
در جنبش جهانی «منهم» که از چند سال پیش آغاز شد، زنان قربانی آزارهای جنسی به افشاگری علیه مردان قدرتمند در حوزههای مختلف هنر، سیاست و رسانه، پرداختند که از موقعیت خود سواستفاده میکردند.
فیلم کوتاه ۱۷ دقیقهای «منهم» با رویکرد متفاوتی، اظهارات تعدادی از زنان قربانی آزار جنسی را به تصویر کشیده است و اثری تأثیرگذار و بحثانگیز، به ویژه در فرانسه محسوب میشود.
در مراسم رونمایی از فیلم، تعدادی از زنان قربانی آزارهای جنسی شرکت داشتند و برنامههای جانبی دیگری نیز مانند موسیقی، رقص، و نمایش عکس نیز اجرا شد.
جشنواره فیلم کن با انتشار بیانیهای درباره فیلم «منهم» گفت که تجربیات گروهی بیان شده در این فیلم به تجربیات شخصی کارگردان افزوده است و متأسفانه ماهیت جهانی آزارهای جنسی را نشان میدهد.
در ادامه گفته میشود که جشنواره کن میخواهد با اکران این فیلم، طنین تجربیات این زنان را جهانی کند.
ژودیت گدریش، یکی از صداهای اصلی جنبش «منهم» در فرانسه است. او اخیرا در مراسم سالانه اهدای جوایز آکادمی سینمای فرانسه، علیه آزار و خشونت جنسی در صنعت فیلم این کشور صحبت کرد و به شدت از سوی حاضرین تشویق شد.
ژودیت گدریش خود از قربانیان آزار جنسی محسوب میشود و پلیس فرانسه در حال تحقیق درباره شکایت او از بنوا ژاکو، کارگردان فرانسوی است.
خانم گدریش از نخستین بازیگران زنی بود که علیه هاروی واینستین، تهیهکننده سرشناس آمریکایی، به دلیل آزار جنسی افشاگری کرد و درباره رفتار ناشایست این غول هالیوود سخن گفت.
روزنامه فرانسوی «فیگارو»، پیش از آغاز جشنواره فیلم کن گزارش داد که برگزارکنندگان، یک تیم مدیریت بحران را برای رسیدگی به احتمال انتشار فهرستی از مردان آزارگر جنسی در صنعت فیلم فرانسه تشکیل دادند.
انتشار این فهرست که در این مرحله در حد شایعه است، میتواند صنعت فیلم فرانسه را که در جریان جنبش «منهم» با چالشهای زیادی مواجه کرده است، دچار مشکلات بیشتری کند.
مدیران جشنواره کن هنوز درباره این موضوع اظهارنظری نکردند.