تشدید تلاش‌های دیپلماتیک بایدن برای متوقف کردن جنگ روسیه علیه اوکراین  

جو بایدن - آرشیو

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا این هفته برای شرکت در نشست ویژه پیمان نظامی ناتو، سران گروه هفت و اتحادیه اروپا به این قاره می رود. هدف او از این سفر تقویت و تشدید تلاش‌ها برای متوقف کردن جنگ ولادیمیر پوتین علیه اوکراین است.

آقای بایدن چهارشنبه شب به وقت محلی بروکسل وارد این شهر که میزبان مقر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و اتحادیه اروپا است خواهد شد.

او دیدارهای خود را روز پنجشنبه در مقر ناتو با اعضای این پیمان نظامی که دولت او جناح شرقی آنرا طی هفته‌های گذشته تقویت کرده دیدار خواهد کرد و سپس با رهبران گروه هفت کشور پیشرفته و صنعتی و پس از آن با مقامات ارشد اتحادیه اروپا رایزنی خواهد کرد.

رئیس جمهوری آمریکا شامگاه دوشنبه نیز در میزگردی با حضور مدیران ارشد اقتصادی آمریکا درباره برنامه های آتی پوتین رئیس جمهوری روسیه هشدار داد.

او هشدار اول را خود بر روی محتمل بودن حمله هکرهای روس به شرکت‌ها و صنایع آمریکا متمرکز کرد.

جو بایدن گفت: «نکته این است که پوتین این توانایی را دارد، او هنوز از آن استفاده نکرده است. او پیشتر دست به چنین اقداماتی زده است. و من در مورد احتمال این اقدام روسیه یعنی فعالیت‌های مخرب سایبری در پاسخ به هزینه‌ای که ما به همراه شرکا و متحدان‌مان بر مسکو تحمیل کرده‌ایم، هشدار داده‌ام. امروز، دولت من هشدارهای جدیدی صادر کرده است مبنی بر اینکه بر اساس اطلاعات در حال تکمیل، روسیه ممکن است در حال برنامه ریزی برای یک حمله سایبری علیه ما باشد.»

او ادامه داد که این وظیفه میهنی شرکت‌ها و صنایع خصوصی در آمریکا است که بر روی مقابله با حملات سایبری سرمایه گذاری کنند. او قول داد که دولتش همکاری لازم را خواهد کرد.

همچنین ببینید: بایدن: پوتین در حال ارزیابی استفاده از سلاح شیمیایی در اوکراین است

رئیس جمهوری آمریکا در هشدار دوم خود به احتمال حمله روسیه با بهره‌گیری از تسلیحات کشتار جمعی مانند سلاح‌های شیمیایی اشاره کرد.

وی گفت: «او ادعا می‌کند که آمریکا سلاح‌های بیولوژیکی و شیمیایی در اروپا دارد، به صراحت بگویم صحت ندارد. من به شما تضمین می‌دهم او همچنین اظهار می‌کند که اوکراین سلاح‌های بیولوژیکی و شیمیایی دارد. این نشانه واضحی است که او در نظر دارد از هر دو بهانه استفاده کند. او قبلاً از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرده و ما باید مراقب اقدامات آتی او باشیم. او می‌داند که در صورت استفاده از چنین سلاح‌هایی عواقب شدیدی در انتظار او است و ناتو در این‌ باره متحد است.»

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، سه شنبه سخنان رئیس جمهوری آمریکا را در مورد برنامه ریزی برای بهره گیری از سلاح هسته‌ای را رد کرد و موضع واشنگتن را راهزنی سیاسی نامید.

رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه در ورشو با رئیس جمهوری این کشور دیدار خواهد کرد. این کشور عضو اتحادیه اروپا و ناتو و همسایه اوکراین، تاکنون بیش از دو میلیون پناهجوی اوکراین را پذیرش کرده است. آمریکا پیشتر به کشورهای اروپایی پذیرنده پناهجویان کمک مالی کرده است.