جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز یکشنبه اعلام کرد که برای رسیدگی به «چالشهای پیش روی خاورمیانه، از جمله تهدید ایران»، با نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائيل، گفتوگو کرد.
آقای بایدن با انتشار توییتی اعلام کرد که در این تماس بر «حمایت آهنین» خود از امنیت اسرائیل و تعهدش نسبت به امنیت، ثبات، و رفاه در منطقه تاکید کرده است.
در همین حال، کاخ سفید نیز در بیانیهای اعلام کرد که در تماس روز یکشنبه رهبران دو کشور، بر همکاری «گرم و تاریخی» آمریکا و اسرائیل تاکید شد.
در بیانیه کاخ سفید آمده است که آقایان بایدن و بنت در مورد امنیت و دیگر چالشهای مشترک در منطقه خاورمیانه، از جمله «تهدید ناشی از ایران و گروه های نیابتی آن» گفتوگو کردند.
همچنین ببینید: بایدن در واکنش به حمله موشکی حوثیها: هر روز برای رسیدگی به این تهدیدات با امارات در تماسیم
طبق این بیانیه رئیسجمهوری آمریکا در این گفتوگو با اشاره به «پیمان ابراهیم» که روابط اسرائيل با امارت و بحرین را عادی کرد، بر تعهد خود به گسترش ثبات و مشارکت در سراسر منطقه خاورمیانه، و برخورداری اسرائیلیها و فلسطینیها از امنیت، آزادی و رفاه برابر، تاکید کرد.
دو رهبر همچنین در مورد عملیات اخیر نیروهای آمریکایی که در نهایت منجر به کشته شدن رهبر داعش در شمال غرب سوریه شد، و عملیات جاری آمریکا برای محافظت از آمریکاییها و پشتیبانی از شرکای ایالات متحده در سراسر منطقه خاورمیانه برای دفاع از خودشان گفتگو کردند.
کاخ سفید میگوید آقای بایدن ضمن اعلام پشتیبانی راسخ خود از امنیت و آزادی عمل اسرائیل، بر حمایت کامل دولتش از تامین مهمات مورد نیاز سامانه «گنبد آهنین» در اسرائیل تاکید کرد.
آنها همچنین چالشهای جهانی خارج از منطقه خاورمیانه، از جمله احتمال تجاوز دوباره روسیه به اوکراین، را مورد بحث و بررسی قرار دادند. آقای بایدن در این تماس به نخست وزیر اسرائيل گفت که مشتاقانه منتظر دیدار از اسرائيل در سال جاری است.
بیانیه کاخ سفید در حالی صادر میشود که ساعاتی قبل رسانههای اسرائيلی به نقل از دفتر نخست وزیر این کشور گفته بودند که دو رهبر درباره مسدود کردن «برنامه هستهای ایران» گفتوگو کردند. در بیانیه کاخ سفید اشارهای به مسدود شدن برنامه هستهای ایران نشده است.
بنت پیشتر نیز در روز یکشنبه در جلسه کابینه اسرائیل بار دیگر مخالفت خود را با احیای برجام اعلام کرد. این مواضع در حالی است که آمریکا و قدرتهای جهانی در وین تلاش دارند که ایران را به رعایت تعهدات خود طبق توافق هستهای برجام برگردانند.
اسرائيل میگوید که خود را ملزم به رعایت هرگونه توافق احتمالی ایران و قدرتهای جهانی در مورد برجام نمیداند.
مقامات آمریکایی نیز میگویند احیای برجام و دیپلماتی بهترین مسیر برای بازداشتن ایران از دستیابی به سلاح هستهای است. اما در صورت شکست مذاکرات جاری به گزینههای دیگر رو میآورند.
همچنین ببینید: حمله موشکی حوثیها به امارات همزمان با سفر تاریخی رئیس جمهوری اسرائيل