اولین جلسه دادگاه استیناف همدستان اسدالله اسدی، دیپلمات جمهوری اسلامی، که در سال ۲۰۱۸ به اتهام دست داشتن در عملیات تروریستی در پاریس به زندان محکوم شدند روز چهارشنبه ۲۶ آبان در شهر آنتورپ بلژیک برگزار شد.
اسدالله اسدی در سال ۲۰۱۸ به اتهام برنامهریزی برای بمبگذاری در گردهمایی سالانه سازمان مجاهدین خلق ایران در فرانسه، در حال بازگشت از آلمان به محل سکونت خود در اتریش بازداشت و اوایل فوریه امسال به ۲۰ سال زندان محکوم شد.
دیگر متهمان پرونده، نسیمه نعامی به ۱۸ سال، همسرش امیر سعدونی به ۱۷ سال، و مهرداد عارفانی به ۱۵ سال زندان محکوم شدند. آنها از وکلای خود خواستند نسبت به احکامشان تجدید نظر شود. به همین منظور، دادگاه استیناف در روز چهارشنبه در آنتورپ بلژیک برگزار شد و متهمان به همراه وکلای خود در این دادگاه حاضر شدند.
دادستان، به قرائت مشخصات و کلیات پرونده، روابط این متهمان با یکدیگر و چگونگی تأمین منابع مالی و همچنین چگونگی دسترسی متهمان به بمبی که قرار بود در گردهمایی سازمان مجاهدین منفجر شود پرداخت.
اما واکنش ایران نسبت به این احکام به خصوص حکم ۲۰ سال زندان برای دیپلمات سابق خود چه بود؟
حکم ۲۰ سال زندان برای اسدالله اسدی در واقع شدیدترین حکم قضائی در چنین پروندهای بود. این پرونده موجب تنش دیپلماتیک بین ایران و چندین کشور اروپایی از جمله فرانسه شد.
جمهوری اسلامی ایران پیش از صدور حکم دادگاه هشدار داده بود که آن را به رسمیت نمیشناسد و دادگاه بلژیک به دلیل «مصونیت دیپلماتیک» اسدی «غیرقانونی» است. دادگاه اما مصونیت دیپلماتیک اسدی را نپذیرفت.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وقت وزارت امور خارجه ایران همان زمان درباره پرونده اسدی مدعی شد که دستگیری و محاکمه او یک «دام پیچیده» و «عملیات فریب» است.
آقای اسدی نیز این دادگاه را به رسمیت نشناخت، از این رو او درخواست تجدید نظر نیز نکرد.
جلسات دادگاه استیناف همدستان ایرانی اسدی روز پنجشنبه نیز ادامه مییابد.